Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fukuyama (Πανεπιστήμιο Στάνφορντ): Η Ρωσία ποντάρει στο ότι η διεθνής κοινότητα θα κουραστεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Fukuyama (Πανεπιστήμιο Στάνφορντ): Η Ρωσία ποντάρει στο ότι η διεθνής κοινότητα θα κουραστεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η έκβαση στις επόμενες αμερικανικές εκλογές θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις εξελίξεις στην Ευρώπη

«Αυτός ο πόλεμος δεν είναι για την Ουκρανία και την επέκταση του ΝΑΤΟ αλλά για ολόκληρη την ευρωπαϊκή τάξη πραγμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist ο πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ Francis Fukuyama, τονίζοντας ότι ο Putin ποτέ δεν έκρυψε τις προθέσεις του.

«Αν κρατήσει στον Νότο της Ουκρανίας, θα μπορέσει να έχει κάποιο θετικό αφήγημα γύρω από την έκβαση της ρωσικής επιχείρησης», σημείωσε ο κ. Francis Fukuyama, λέγοντας ότι η Ρωσία ποντάρει στο ότι η διεθνής κοινότητα θα κουραστεί με αυτόν τον πόλεμο, ο οποίος ενδέχεται να είναι μακρύς.
Σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ, εκτίμησε ότι ενδεχόμενη επανεκλογή Trump θα συνδεόταν πια με μια από τις μεγαλύτερες συνταγματικές κρίσεις στην ιστορία των ΗΠΑ.
Ο Trump στόχευε να βγάλει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ και να λειτουργήσει ως σύμμαχος του Putin, ανέφερε ο κ. Fukuyama, σημειώνοντας ότι η έκβαση στις επόμενες αμερικανικές εκλογές θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις εξελίξεις στην Ευρώπη.
«Ποιος γνωρίζει ποιες είναι θέσεις του Trump για την Ουκρανία;», διερωτήθηκε μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης