Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, μαζεύτηκαν οι αρχικές απώλειες - Στο -0,42% ο Dow, άνοδος +1,75% στον Nasdaq

Μεικτά πρόσημα στη Wall, μαζεύτηκαν οι αρχικές απώλειες - Στο -0,42% ο Dow, άνοδος +1,75% στον Nasdaq
Μεικτά πρόσημα στη Wall...

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street την Τρίτη 5 Ιουλίου, με τις απώλειες να «μαζεύονται» μετά την ανακοίνωση για την αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών στις ΗΠΑ...
Σε κάθε περίπτωση, οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη κρέμoνται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των επενδυτών, ενώ παράλληλα η αγορά των ΗΠΑ κατέγραψε το χειρότερο α’ εξάμηνο από το 1970.
«Η Wall Street προεξοφλεί επιβράδυνση, αλλά και το γεγονός πως η Fed αναγκάζεται να αυξήσει τα επιτόκια εν μέσω επιβράδυνσης» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian.
Οι προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι θολές.
Ο αναλυτής της Credit Suisse, Jonathan Golub, ανέφερε σε πρόσφατο ενημερωτικό τους σημείωμα ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν την ύφεση, μειώνοντας τον στόχο του S&P 500 για το τέλος του έτους στις 4.300 μονάδες από 4.900 μονάδες.
«Η πρόσφατη ύφεση μπορεί να συνοδεύεται από μεγάλη ακρίβεια, που θα συνδέεται από την αδυναμία καταναλωτών και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Ενώ επί του παρόντος βιώνουμε σημαντική επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης (από εξαιρετικά υψηλά επίπεδα), καμία από τις παραπάνω συνθήκες δεν είναι παρούσα», έγραψε ο Golub.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -0,42%, στις 30.967 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,16%, στις 3.831 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +1,75%, στις 11.322 μονάδες 
φαφσδσαδφφσδφασδφασδ.JPG
Στο μεταξύ, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen και ο αντιπρόεδρος της Κίνας Liu He πραγματοποίησαν τηλε-συνάντηση για να συζητήσουν μακροοικονομικά ζητήματα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η απόδοση του 10ετούς ΗΠΑ μειώθηκε (2,81%), παρόλο που η Federal Reserve έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει επιθετικά τον πληθωρισμό - διαπραγματεύεται κοντά στο 2ετές, έναν δείκτη ύφεσης που παρακολουθούν πολλοί στη Wall Street.
Στο μεταξύ, οι παραγγελίες για βιομηχανικά αγαθά στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά πολύ περισσότερο από ότι ανέμεναν οι αναλυτές τον Μάιο.
Συγκεκριμένα τo υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν άνοδο 1,6%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο 0,5%.
Πρόκειται για τον όγδο συνεχόμενο μήνα αύξησης των βιομηχανικών παραγγελιών στις ΗΠΑ.
Τον Απρίλιο οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν ενισχυθεί κατά 0,7%. 
Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι σε επίπεδο έτους οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ έχουν καταγράψει αύξηση 14%.
2022-07-05_07-01-39.jpg
«Στο κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος «γύρισαν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να ανησυχούν για τον κίνδυνο ύφεσης και τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.
Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 2,86%, στις 7.025 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 2,9%, στις 12.401 μονάδες
Ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 2,68%, στις 5.794 μονάδες.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε πτώση 2,99%, στις 20.705 μονάδες.
φγ.JPG
Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι επικεντρωμένο στις κεντρικές τράπεζες.
Ειδικότερα, η Bank of England αναμένεται να δημοσιεύσει σήμερα (5/7/2022) την εξαμηνιαία έκθεση της για την πορεία της βρετανικής οικονομίας και η προσοχή βρίσκεται στραμμένη στις εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού στη χώρα (βρίσκεται ήδη σε υψηλό 40 ετών) και τις επόμενες κινήσεις της BoΕ για τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της.
Επίσης, την Πέμπτη (7/7/2022) αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->