Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταποντίζεται ο Biden – Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ποσοστά αποδοχής 30% και αποδοκιμασίας 57% ή χάσμα 27%

Καταποντίζεται ο Biden – Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ποσοστά αποδοχής 30% και αποδοκιμασίας 57% ή χάσμα 27%
Ενάμισι χρόνο πριν τη λήξη της θητείας Biden, το κυβερνητικό έργο του Biden επιδοκιμάζεται μόνο από το 30% των Αμερικανών, ενώ το υπόλοιπο 57% το αποδοκιμάζει
Σχετικά Άρθρα

Ανήμερα την 4η Ιουλίου, που είναι η εθνική γιορτή για τους Αμερικανούς, δημοσιεύτηκε μια νέα δημοσκόπηση που δείχνει ότι η επιδοκιμασία του κυβερνητικού έργου έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδά της θητείας του.
Με βάση τον κυλιόμενο μέσο όρο της εταιρείας CIVIQS, 18 μήνες πριν τη λήξη της θητείας του προέδρου των Δημοκρατικών, το έργο του Biden επιδοκιμάζεται μόνο από το 30% των Αμερικανών, ενώ το υπόλοιπο 57% το αποδοκιμάζει.
Άλλο ένα 12% των συμμετεχόντων αρνήθηκαν να απαντήσουν αν εγκρίνουν ή αποδοκιμάζουν το έργο της κυβέρνησης Biden, οπότε η επιδοκιμασία του κυβερνητικού έργου περιορίστηκε στο 27%.
Η επίδοση αυτή είναι η χειρότερη επίδοση της κυβέρνησης Biden από τότε που ο ίδιος έχει εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, και αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έρχεται δεύτερος σε 48 Πολιτείες πίσω από τους Ρεπουμπλικανούς, με μόνο τους ψηφοφόρους στη Χαβάη και στο Βερμόντ να δίνουν την πρώτη θέση στο Biden σε σχέση με τους Ρεπουμπλικανούς.
Το ποσοστό επιδοκιμασίας για την κυβέρηση Biden είχε διαμορφωθεί στο 34% τον Μάιο. 
Έκτοτε όμως μειώθηκε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, με μόνο το 19% να εγκρίνει το κυβερνητικό του έργο και το 67% να δείχνει αποδοκιμασία.
βιδεν2.JPG
Τα επίπεδα δημοτικότητας του Biden προφανώς έχουν διολισθήσει και λόγω των ατελείωτων λεκτικών του ολισθημάτων, τα οποία έχουν κάνει πολλούς Αμερικανούς να ανησυχούν για τις διανοητικές του ικανότητες.
Ωστόσο, η πιο επιζήμια πτυχή της προεδρίας Biden είναι αναμφίβολα η αποτυχία του να αντιμετωπίσει την εκρηκτική άνοδο του κόστους ζωής, η οποία οδήγησε τον πληθωρισμό στα ύψη και τις τιμές του φυσικού αερίου σε νέα ιστορικά υψηλά.
Οι οπαδοί του Biden γίνονται όλο και πιο παράλογοι στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν τις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και τον πληθωρισμό, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Larry Summers να υποστηρίζει ότι η πληθωριστική έκρηξη οφείλεται στην απώλεια αξιοπιστίας των θεσμών της χώρας, με αιτία τα «καμώματα» των Ρεπουμπλικανών, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της BlackRock, Larry Fink, να υποστηρίζει ότι για τον πληθωρισμό «φταίει ο εθνικισμός».
Μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Rasmussen διαπίστωσε ότι το 11% των Αμερικανών πιστεύει την αξιολύπητη ρητορική του Biden ότι ο Putin φταίει για τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου.
Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται ο Donald Trump να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του κάποια στιγμή αυτόν τον μήνα, με τις δημοσκοπήσεις να τον δείχνουν πολύ πιο μπροστά από οποιονδήποτε άλλο Ρεπουμπλικανό ανταγωνιστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης