Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία - Δημοσκόπηση MetroPoll: «Συντριβή» Erdogan μέσω πληθωρισμού ρεκόρ

Τουρκία - Δημοσκόπηση MetroPoll: «Συντριβή» Erdogan μέσω πληθωρισμού ρεκόρ
H οικονομία της γείτονος πνέει τα λοίσθια, με τον πληθωρισμό να φτάνει το 80% και συγκεκριμένα από 73,5% τον Μάιο σε 78,6% τον Ιούνιο, το υψηλότερο των τελευταίων 24 ετών.
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί να θριαμβολογεί για τα πρόσφατα πολιτικά αποτελέσματα στη Μαδρίτη, προκειμένου να αποσύρει το βέτο κατά της ένταξης Σουηδίας και Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, ωστόσο τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά για τον Erdogan.
Την ίδια στιγμή που η οικονομία της γείτονος πνέει τα λοίσθια, με τον πληθωρισμό να φτάνει το 80% και συγκεκριμένα από 73,5% τον Μάιο σε 78,6% τον Ιούνιο, το υψηλότερο των τελευταίων 24 ετών, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι οικονομολόγοι δήλωσαν ότι οι πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σήμαιναν ότι ο πραγματικός ρυθμός πληθωρισμού ήταν σχεδόν διπλάσιος από τα επίσημα στοιχεία.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Τούρκος πρόεδρος να χάνει στην κάλπη από όλους τους πιθανούς αντίπαλους της αντιπολίτευσης, στις εκλογές του 2023.
Σύμφωνα με τα αποτέλεσμα δημοσκόπησης της τουρκικής εταιρίας ερευνών Metro poll την μεγαλύτερη διαφορά την πετυχαίνει ο δήμαρχος Άγκυρας Mansour Yavaş.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα σενάρια που δημοσιοποιήθηκαν στις μεταξύ τους «μονομαχίες» έχουμε:

Yavaş (CHP-S&D): 60%
Erdogan (AKP~NI): 40%

İmamoğlu (CHP-S&D): 58%
Erdogan (AKP~NI): 42%

Aksener (İyi Parti) : 55%
Erdogan (AKP~NI): 45%


Kemal Kılıcdaroglu (CHP) : 54%
Erdogan (AKP~NI): 46%
1_132.jpg

Αυτό που βλέπουμε καθαρά και αποτυπώνει σε απόλυτο βαθμό την έκρυθμη πολιτική κατάσταση στη γειτονική χώρα είναι οι σημαντικές διαφορές στα ποσοστά του κόμματος του Προέδρου Erdogan (AKP~NI) με τους αντιπάλους του.
Και με τους τέσσερις απέναντι του υπολείπεται κατά πολύ.
Ιδιαίτερα με τον δήμαρχο της Άγκυρας Mansour Yavaş, η διαφορά στα ποσοστά φτάνει στις 20 ποσοστιαίες μονάδες.
Μόνο με τον ηγέτη του CHP, ο οποίος είναι και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία από το 2010, Kemal Kılıçdaroglu έχει την μικρότερη διαφορά, μόνο 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Το κρυολόγημα και η … πολιτική ασθένεια Ερντογάν

Την ίδια ώρα, νέες φήμες κυκλοφορούν για την υγεία του Τούρκου προέδρου, με αφορμή την ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού και της ομιλίας του στην Προύσα.
Κυβερνητικός βουλευτής δήλωσε ότι αιτία για την ακύρωση του ταξιδιού, ήταν ένα κρυολόγημα του Τούρκου προέδρου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης