Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική προειδοποίηση της Bank of England προς τράπεζες: προετοιμαστείτε για οικονομική καταιγίδα

Δραματική προειδοποίηση της Bank of England προς τράπεζες: προετοιμαστείτε για οικονομική καταιγίδα
Το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ, υποστηρίζουν ότι η Βρετανία είναι πιο επιρρεπής στην ύφεση και τον υψηλό πληθωρισμό,  σε σχέση με άλλες δυτικές οικονομίες.
Σχετικά Άρθρα

Η Bank of England προειδοποίησε την Τρίτη 5 Ιούλιου ότι οι οικονομικές προοπτικές για τη Βρετανία αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο είχαν «σκοτεινιάσει» από την αρχή του 2022 και υπέδειξε στις τράπεζες της Γηραιάς Αλβιόνας να αυξήσουν τα κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας για να διασφαλίσουν ότι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την «καταιγίδα» που έρχεται.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο ΟΟΣΑ, υποστηρίζουν ότι η Βρετανία είναι πιο επιρρεπής στην ύφεση και τον υψηλό πληθωρισμό σε σχέση με άλλες δυτικές οικονομίες, που παλεύουν με την κρίση στην Ενέργεια και στα τρόφιμα...

«Οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές έχουν επιδεινωθεί αισθητά

Οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές συνθήκες στο σύνολό τους έχουν σφίξει σημαντικά», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης Andrew Bailey σε συνέντευξη Τύπου μετά τη δημοσίευση της εξαμηνιαίας Έκθεσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSR) της BoE.
Οι βρετανικές τράπεζες είναι σε καλή θέση για να αντιμετωπίσουν ακόμη και μια σοβαρή οικονομική ύφεση, δήλωσε η κεντρική τράπεζα.
Αν και υποστήριξε πως οι κεφαλαιακοί δείκτες τους, αν και είναι ακόμη ισχυροί, αναμένεται να μειωθούν ελαφρά τα επόμενα τρίμηνα.
Μέλη της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής Πολιτικής επιβεβαίωσαν ότι η BoE θα διπλασιάσει το επιτόκιο αντικυκλικού κεφαλαιακού αποθέματος στο 2% επί των σταθμισμένων περιουσιακών στοιχείων τον Ιούλιο του 2023 και είπαν ότι θα μπορούσε να διαφοροποιήσει το επιτόκιο είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η παγκόσμια οικονομία.

Τι σημαίνει επιτόκιο κεφαλαιακού επιτόκίου στο 2%

Η αύξηση του αποθέματος ασφαλείας στο 2% σημαίνει ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια 11 δισεκατομμυρίων λιρών (13,2 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η BoE.
Παρά την επιδείνωση του κόστους διαβίωσης, με τον πληθωρισμό να οδεύει προς διψήφια επίπεδα, η BoE είπε ότι οι τράπεζες ήταν ανθεκτικές στις «ταραχές» του χρέους μεταξύ των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Η κεντρική τράπεζα είπε επίσης ότι θα διενεργήσει μια εις βάθος ανάλυση της λειτουργίας της αγοράς εμπορευμάτων, με το εμπόριο μετάλλων να διαταράσσεται σοβαρά τον Μάρτιο λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Επίσης δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τα stress tests των τραπεζών του 2022 πιθανώς στα μέσα του 2023, λόγω της καθυστέρησης που προκάλεε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης