Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Πτώση 2,1% στα 1763,9 δολάρια η ουγγιά - Νέα «βουτιά» 5,2% για τον χαλκό

Χρυσός: Πτώση 2,1% στα 1763,9 δολάρια η ουγγιά - Νέα «βουτιά» 5,2% για τον χαλκό
Ισχυρές πτωτικές τάσεις κυριάρχησαν σε όλα τα μέταλλα, λόγω των φόβων για ύφεση 
Σχετικά Άρθρα

Με ισχυρή πτώση -2,1% έκλεισε ο χρυσός, αδυνατώντας να εκμεταλλευθεί τους ισχυρούς τριγμούς στις αγορές μετοχών παγκοσμίως αφού η άνοδος του δολαρίου εξακολουθεί να πιέζει τη ζήτηση του πολύτιμου μέταλλου.
«Ο χρυσός θα μπορούσε να συνεχίσει την πλάγια κίνηση μεταξύ των 1.750 και 1.900 δολαρίων για λίγο», εκτιμά ο Carlo Alberto De Casa, αναλυτής της Kinesis Money.
«Η ισχύς του δολαρίου ΗΠΑ καθιστά περίπλοκη την περαιτέρω ανάκαμψη του χρυσού, αλλά την ίδια στιγμή οι επενδυτές θέλουν να έχουν χρυσό στο χαρτοφυλάκιό τους λόγω της έντονης αβεβαιότητας», προσθέτει.
Ο Stephen Innes της SPI Asset Management από την πλευρά του εκτιμά ότι «ενώ είμαστε κολλημένοι στην περιοχή των 1.790 - 1.830 δολαρίων, ο χρυσός θα μπορούσε να λάβει στήριξη από τις ανησυχίες για ύφεση και μια ενδεχόμενη άμβλυνση της στάσης της Fed».
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί εντός του 2022 στα 1.763,9 δολάρια η ουγγιά με απώλειες 2,1%.
Έντονα πτωτικά κινήθηκε και το ασήμι, το οποίο είδε το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να υποχωρεί κατά 2,8% ή 55 σεντς κλείνοντας στα 19,121 δολάρια η ουγγιά.
Πτωτικές ήταν οι τάσεις και για τα υπόλοιπα μέταλλα, με το παλλάδιο Σεπτεμβρίου να ολοκληρώνει τις συναλλαγές στα 1.918 δολάρια με πτώση -1%, την πλατίνα να χάνει -2,4% κλείνοντας στα 850,7 δολάρια ενώ ο χαλκός συνέχισε το sell-off του τελευταίου διαστήματος με νέα «βουτιά» 5,2% στα 3,415 δολάρια η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->