Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν να επεκτείνουν την εισβολή και εκτός του Donbass που ελέγχουν – Το Slovyansk ο νέος στόχος

Οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν να επεκτείνουν την εισβολή και εκτός του Donbass που ελέγχουν – Το Slovyansk ο νέος στόχος
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά και ανατολικά του Slovyansk με ξεκάθαρο στόχο την κατάληψη της πόλης

Οι δηλωμένοι στόχοι της Ρωσίας στην εισβολή της στην Ουκρανία παραμένουν η αλλαγή καθεστώτος στο Κίεβο και ο έλεγχος μεγάλου μέρους της Ουκρανίας.
Ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolai Patrushev δήλωσε ότι η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί έως ότου η Ρωσία επιτύχει τους στόχους της να προστατεύει τους αμάχους από τη «γενοκτονία» και εφόσον διασφαλιστεί ότι θα είναι μόνιμα ουδέτερη μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.
Η επαναδιατύπωση των αρχικών στόχων του Putin του ρώσου Προέδρου από τον Patrushev, σχεδόν πέντε μήνες αργότερα, δείχνει έντονα ότι η Ρωσία δεν θεωρεί τις στρατιωτικές επιτυχίες που σημείωσε στην περιφέρεια Luhansk επαρκείς για την επίτευξη των αρχικών στόχων της «ειδικής επιχείρησης».
Η δήλωση του Patrushev υποδηλώνει ότι η ρωσική στρατιωτική ηγεσία θα συνεχίσει να πιέζει ώστε η στρατιωτική επιχείρηση να κινηθεί και εκτός του Donbass.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά και ανατολικά του Slovyansk με ξεκάθαρο στόχο την κατάληψη της πόλης

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν δυτικά της περιοχής Lysychansk προς το Siversk.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα επιχειρούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους δρόμους νοτιοανατολικά του Bakhmut προκειμένου να καταλάβουν την πόλη από τα νότια.

Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένη αντεπίθεση νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες επιθέσεις στη βόρεια περιφέρεια του Kharkiv.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στα βορειοδυτικά και ανατολικά του Slovyansk με στοιχεία της 2ης Στρατιάς Φρουρών, της 41ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων, της 90ης Μεραρχίας Αρμάτων, του 68ου Σώματος Στρατού και των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων (VDV) που δραστηριοποιούνται επί του παρόντος στο Donbass και πιθανότατα συμμετέχουν στην κατάληψη του Slovyansk
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθέσεις στη Dolyna κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kharkiv και Donetsk βορειοδυτικά του Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν συνεχείς επιδρομές εναντίον ουκρανικών θέσεων νοτιοανατολικά του Izyum κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου E40 και βομβάρδισαν θέσεις στο Dibrove, Dolyna, Adamivka, Bohorodychne και Mazanivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης την Kryva Luka, περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά του Slovyansk, προκειμένου να συνεχίσουν την προέλαση στο Slovyansk από τα νοτιοδυτικά του Lyman.
Ο δήμαρχος του Slovyansk Vadym Lyakh ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χτυπήματα απευθείας στο Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες ώστε να κινηθούν δυτικά από το Lysychansk και τα σύνορα της Περιφέρειας Luhansk προς το Siversk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή κοντά στο Siversk και χτύπησαν υποδομές στη Serebryanka — έναν οικισμό 5 χλμ βορειοανατολικά του Siversk ακριβώς κατά μήκος των συνόρων Luhansk – Donetsk.
Ρωσικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αρχίσει την αποναρκοθέτηση και την εκκαθάριση του Severodonetsk και του Lysychansk για να επεκτείνουν τον έλεγχο και τη διοικητική παρουσία τους στην περιοχή και να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν ως βάση για μελλοντικές επιθέσεις προς τα δυτικά.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοανατολικά του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις στο Novoluhanske (περίπου 25 χλμ νοτιοανατολικά του Bakhmut) και στο Vershyna (περίπου 10 χλμ νοτιοανατολικά του Bakhmut) και βομβάρδισαν ουκρανικές θέσεις μεταξύ Novoluhanske και Bakhmut στις περιοχές Kodema και Zaitseve.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν προτεραιότητα στη διατήρηση αμυντικών γραμμών και στην απόκρουση ουκρανικών αντεπιθέσεων κατά μήκος του Νότιου Άξονα.
Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν επίθεση σε επίπεδο ρωσικής διμοιρίας κοντά στο Lozove (νοτιοδυτικά του Davydiv Brid στην περιφέρεια Kherson), γεγονός που δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα είτε αποκατέστησαν ένα προγεφύρωμα στο Lozove είτε κράτησαν τις θέσεις τους.

Είναι η πρώτη αναφορά από Ουκρανούς αξιωματούχους για τον έλεγχο του εδάφους στην αριστερή όχθη του ποταμού Inhulets κοντά στο Davydiv Brid από τότε που το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο αναφέρθηκε σε ουκρανική αντεπίθεση κοντά στο Sukhyi Stavok.
Το ρωσικό κανάλι στο Telegram Rybar ισχυρίστηκε στις 4 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις στις γραμμές Snuhurivka – Lozove - Bila Krynytsya κατά μήκος του ποταμού Inhulets.
Ενώ ο ακριβής έλεγχος του εδάφους γύρω από το Lozove και το Davydiv Brid παραμένει ασαφής, οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα κατέλαβαν κάποιο έδαφος σε αυτήν την περιοχή.

Η Ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύουν θέσεις κατά μήκος του Νότιου Άξονα από την περιοχή Khabarovsk Krai.
Πιθανότατα αφορά την ρωσική 57η και ή 64η Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (MRBs) (υπό την 5η και 35η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, αντίστοιχα) που εδρεύουν στο Khabarovsk Krai.
Η 57η Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων φέρεται να επιχείρησε γύρω από το Severodonetsk, στην περιφέρεια Luhansk στα μέσα Απριλίου, και η 64η Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων συμμετείχε στη μάχη του Κιέβου.

CC1.png

CC2.png
CC3.png
CC4.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης