Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΑΤΟ: Δεν θα δημιουργήσουμε βάσεις στη Φινλανδία και τη Σουηδία - Έχουν υψηλό επίπεδο στρατιωτικής και στρατηγικής ωριμότητας

ΝΑΤΟ: Δεν θα δημιουργήσουμε βάσεις στη Φινλανδία και τη Σουηδία - Έχουν υψηλό επίπεδο στρατιωτικής και στρατηγικής ωριμότητας
«Δεν σκοπεύουμε να έχουμε πρόσθετη παρουσία σε καμία από τις δύο χώρες, καθώς έχουν τρομερές εθνικές δυνάμεις.
Σχετικά Άρθρα
Τα σχέδια του ΝΑΤΟ αναφορικά με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις αποκάλυψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Mircea Geoana .
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, δεν σχεδιάζει το ΝΑΤΟ να δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις στη Φινλανδία και τη Σουηδία.
Αυτό είναι ίσως μια ένδειξη των ευκαιριών που βλέπει η ένωση για να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις με τη Ρωσία.

«Δεν σκοπεύουμε να έχουμε πρόσθετη παρουσία σε καμία από τις δύο χώρες, καθώς έχουν τρομερές εθνικές δυνάμεις.
Είναι ικανές να αμυνθούν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Mircea Geoana.
Ο Geoana ανέφερε συγκεκριμένα πως «δεν σχεδιάζουμε να έχουμε βάσεις του ΝΑΤΟ σε αυτές τις δύο χώρες, επειδή έχουν πολύ υψηλό επίπεδο στρατιωτικής και στρατηγικής ωριμότητας».
Τα σχόλια του Geoana έγιναν την ίδια ημέρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ήταν παρών στην υπογραφή των πρωτοκόλλων προσχώρησης των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.
Ο Stoltenberg είχε δηλώσει την ημέρα εκείνη αναφορικά με την εισβολή στην Ουκρανία πως «Η Ρωσία κατέστρεψε την ειρήνη στην Ευρώπη, επομένως είναι σημαντικό να είμαστε μαζί σε αυτή τη σημαντική στιγμή».

Τι αντίδραση του Putin στην ένταξη των δύο κρατών

Ο Putin αντέδρασε για πρώτη φορά στη διαδικασία ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας και τη γρήγορη πρόοδο που είχαν οι συνομιλίες ένταξης.
Το πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε η απάντηση του, ήταν, αναφορικά με την περίπτωση της Ουκρανίας, από τη μία, και των δύο βόρειων χωρών από την άλλη, και την ενδεχόμενη σχέση που μπορεί να υπάρχει.
Η Ρωσία δεν έχει «κανένα πρόβλημα» εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
«Δεν έχουμε προβλήματα με τη Σουηδία και τη Φινλανδία όπως με την Ουκρανία», είπε ο Putin σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, Ασγκαμπάτ.
Επίσης εξήγησε πως «Άρχισαν να μετατρέπουν την Ουκρανία σε προγεφύρωμα κατά της Ρωσίας επειδή προσπάθησε να αποσταθεροποιήσει την ίδια τη Ρωσία.
Άρχισαν να πολεμούν τη ρωσική κουλτούρα και γλώσσα.
Άρχισαν να διώκουν άτομα που θεωρούσαν τους εαυτούς τους μέρος του ρωσικού κόσμου".
Αυτό ήταν μια έμμεση αναφορά στην ουκρανική κυβέρνηση, μετά το 2014 και μετά την αναγκαστική αποπομπή του φιλικού προς τη Ρωσία προέδρου Viktor Yanukovych. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης