Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενδείξεις προσωρινής επιχειρησιακής παύσης των Ρώσων στην Ουκρανία μετά την νικηφόρο προέλαση στο Donbass

Ενδείξεις προσωρινής επιχειρησιακής παύσης των Ρώσων στην Ουκρανία μετά την νικηφόρο προέλαση στο Donbass
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να προχωρήσουν προς το Bakhmut, Slovyansk, Siversk....

Δεν υπήρξαν διεκδικούμενα εδαφικά κέρδη για τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία στις 6 Ιουλίου για πρώτη φορά από τις 133 ημέρες του πολέμου, εξέλιξη που υποδηλώνει σε μεγάλο βαθμό μια προσωρινή επιχειρησιακή παύση.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεκδίκησαν εδαφικά κέρδη κάθε μέρα από την έναρξη του πολέμου, αλλά δεν έχουν πραγματοποιήσει νέες κινήσεις μετά την επιτυχημένη κατάληψη του Lysychansk στις 3 Ιουλίου.
Ωστόσο, οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να διεξάγουν περιορισμένες επιθέσεις σε όλους τους άξονες περισσότερο για να καλύψουν τον στρατιωτικό τους σχεδιασμό και όχι για να κινηθούν περισσότερο.
Τέτοιες κινήσεις υποδηλώνουν επιχειρησιακή παύση για τον ρωσικό στρατό, η οποία δεν συνεπάγεται ή απαιτεί την πλήρη παύση των ενεργών εχθροπραξιών.
Σημαίνει, ότι σε αυτή την φάση οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα περιοριστούν σε σχετικά μικρής κλίμακας επιθετικές ενέργειες καθώς προσπαθούν να θέσουν προϋποθέσεις για πιο σημαντικές επιθετικές επιχειρήσεις και να ξαναχτίσουν τη μαχητική ισχύ που απαιτείται για να επιχειρήσουν αυτές τις πιο φιλόδοξες επιχειρήσεις.

Βασικά σημεία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει διεκδικήσει εδαφικά κέρδη από τις 3 Ιουλίου, υποστηρίζοντας την εκτίμηση ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιχειρησιακή παύση ενώ εξακολουθούν να συμμετέχουν σε περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις για να θέσουν προϋποθέσεις για πιο σημαντικές επιθετικές επιχειρήσεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά και ανατολικά του Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες για να κινηθούν προς τα δυτικά προς το Siversk από τα σύνορα της περιφέρειας Luhansk και Dontetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να προχωρήσουν προς το Bakhmut από το νότο.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις βόρεια της πόλης του Kharkiv.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις στη βορειοδυτική περιφέρεια της Kherson.

Οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να θέτουν όρους για μια αντεπίθεση προς την πόλη Kherson.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να συγκροτούν μια νέα στρατιωτική μονάδα στο Mulino της περιφέρειας Nizhny Novgorod.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοανατολικά του Izyum και δυτικά του Lyman προς το Slovyansk στις 6 Ιουλίου.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να προχωρήσουν από το Dovhenke στο Mazanivka, περίπου 20 χλμ. βορειοδυτικά του Slovyansk κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kharkiv - Donetsk.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έχουν προχωρήσει 5 χιλιόμετρα προς το Slovyansk κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Ε40 και βρίσκονται τώρα σε απόσταση 16 χιλιομέτρων βόρεια από το ίδιο το Slovyansk.
Τα δεδομένα της NASA Fire Information for Resource Management (FIRMS) δείχνουν επίσης ένα σύμπλεγμα χτυπημάτων πυροβολικού γύρω από το Raihorodok, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν χτυπήματα ανατολικά του Slovyansk για να θέσουν όρους για προέλαση προς τα δυτικά από την περιοχή του Lyman.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις προς το Siversk από δυτικά του Lysychansk και τα σύνορα της Περιφέρειας Luhansk.
Ο Επικεφαλής της Διοίκησης της Περιφέρειας Luhansk, Serhiy Haidai, δήλωσε ότι τα ρωσικά και ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να πολεμούν κοντά στο Lysychansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν μάχες γύρω από το Spirne (15 χλμ νοτιοανατολικά του Siversk), το Verkhnokamyanske (5 χλμ ανατολικά του Siversk), το Hryhorvika (10 χλμ βορειοανατολικά του Siversk) και το Bilohorivka (15 χλμ βορειοανατολικά του Siversk). Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να βομβάρδισαν νότια του Siversk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις νότια του Bakhmut στις 6 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν απόπειρες ρωσικής προέλασης προς την κατεύθυνση Myronivka - Luhanske, Holmivskyi - Novoluhanske και Vershyna, όλες οι περιοχές νότια του Bakhmut και κοντά στο E40 ή T0513… αυτοκινητόδρομοι που εκτείνονται βόρεια στο Bakhmut.
Οι κάτοικοι του Bakhmut παρατήρησαν απευθείας χτυπήματα του ρωσικού πυροβολικού στην πόλη, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα εξαπολύσουν επίθεση στο Bakhmut

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις στη βορειοδυτική περιφέρεια της Kherson και συνέχισαν να βομβαρδίζουν τον Νότιο Άξονα για να αποκρούσουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διέκοψαν τις ρωσικές επιθέσεις προς την κατεύθυνση του Lozove, στην ανατολική όχθη του ποταμού Inhulets και στα σύνορα Kherson – Mykolaiv.
Ορισμένα στοιχεία έδειξαν μεγάλο αριθμό βομβαρδισμών κατά μήκος των συνόρων Kherson - Mykolaiv και Kherson –Dnipropetrovsk.
Γεωγραφικά πλάνα δείχνουν τις ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις να εμπλέκονται σε πυρά πυροβολικού κοντά στο Snihurivka και στο Andriivka στα σύνορα Kherson – Mykolaiv.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικές επιδρομές σε οικιστική υποδομή στο Nechayane (περίπου 33 χλμ δυτικά της πόλης Mykolaiv), αλλά ρωσικά κανάλια στο Telegram ισχυρίστηκαν ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ουκρανικές θέσεις.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να θέτουν όρους για μια αντεπίθεση στην πόλη Kherson.
Οι γεωτοποθετημένες δορυφορικές εικόνες έδειξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ρωσικές θέσεις γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Kherson στην περιοχή Chornobaivka.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της Περιφέρειας Χερσώνας Serhiy Khlan ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν επίσης μια ρωσική αποθήκη πυρομαχικών στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Kherson

Η κινητοποίηση των ρωσικών δυνάμεων

Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να συσσωρεύουν στρατιωτικό εξοπλισμό στο πεδίο εκπαίδευσης του 1ου Guards Tank Army στο Mulino της περιφέρειας Nizhny Novgorod, πιθανόν να υποστηρίξουν τον σχηματισμό μιας νέας στρατιωτικής μονάδας.
Η Ομάδα Πληροφοριών Συγκρούσεων (CIT) της Ουκρανίας παρατήρησε ρωσικά στρατιωτικά οχήματα να κατευθύνονται προς το Mulino τις τελευταίες εβδομάδες.
Η Ομάδα Πληροφοριών Συγκρούσεων (CIT) της Ουκρανίας πρόσθεσε ότι μια ανώνυμη ρωσική στρατιωτική πηγή ισχυρίστηκε ότι Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές σχηματίζουν ένα 3ο σώμα στρατού στο Mulino, αλλά δεν είναι σαφές εάν οι Ρώσοι δημιουργούν ένα 3ο σώμα εντός των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων ή ενσωματώνουν τη νέα μονάδα με τις υπάρχουσες LNR και DNR 1ο και 2ο Σώματος Στρατού.
Τέτοια στοιχεία υποστηρίζουν τις αναφορές του πρώην Αρχηγού της Διοίκησης της Περιφέρειας Κιέβου Oleksandr Pavlyuk ότι οι ρωσικές δυνάμεις σχηματίζουν ένα 3ο σώμα στρατού 15.500 ατόμων στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu είχε προαναγγείλει σχέδια για τη δημιουργία 12 νέων μονάδων.
CC1_1.png
CC2.jpg
CC3.jpg
CC4_1.png
CC5.png
CC6.png
CC7.png

CC8.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης