Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία για Boris Johnson: Επιτέλους έφυγε ένας ηλίθιος κλόουν

Ρωσία για Boris Johnson: Επιτέλους έφυγε ένας ηλίθιος κλόουν
Η Maria Zakharova, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, είπε νωρίτερα ότι η πτώση του Johnson είναι σύμπτωμα της παρακμής της Δύσης, η οποία, όπως είπε, είναι διχασμένη από την πολιτική, ιδεολογική και οικονομική κρίση

Ρώσοι πολιτικοί έσπευσαν να γιορτάσουν την πτώση του Boris Johnson την Πέμπτη 7/7, χαρακτηρίζοντας τον Βρετανό ηγέτη ως «ηλίθιο κλόουν» που έλαβε επιτέλους τη δίκαιη ανταμοιβή του για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας.
«Δεν του αρέσουμε, ούτε σε μας αρέσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Peksov.
Στην ομιλία του, ανακοινώνοντας ότι παραιτείται από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, ο Johnson απευθύνθηκε στον λαό της Ουκρανίας, δεσμευόμενος ότι η Βρετανία «θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα σας για ελευθερία για όσο διάστημα χρειαστεί».
Οι Ρώσοι επέκριναν σκληρά τον Johnson ο οποίος μόλις πρόσφατα έλεγε στους συναδέλφους του ότι ήθελε να παραμείνει στην εξουσία περισσότερο από τη Μάργκαρετ Θάτσερ - σταθερή εχθρό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Βρετανίας από το 1979 έως το 1990.
Ο Ρώσος μεγιστάνας Ολεγκ Ντεριπάσκα είπε ότι είναι ένα «άδοξο τέλος» για έναν «ηλίθιο κλόουν», του οποίου η συνείδηση ​​θα καταστραφεί από «δεκάδες χιλιάδες ζωές σε αυτή την παράλογη σύγκρουση στην Ουκρανία».
«Ο κλόουν φεύγει», σχολίασε στο ίδιο μήκος κύματος ο Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, πρόεδρος της Κάτω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.
«Είναι ένας από τους κύριους ιδεολόγους του πολέμου κατά της Ρωσίας μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να σκεφτούν πού οδηγεί μια τέτοια πολιτική», πρόσθεσε.
Ακόμη και τον πόλεμο, ο Johnson είχε επανειλημμένα επικρίνει τον Putin - χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν αδίστακτο και πιθανώς παράλογο αρχηγό του Κρεμλίνου που απειλούσε τον κόσμο με τις τρελές φιλοδοξίες του.
Μετά την εισβολή, ο Johnson έκανε τη Βρετανία έναν από τους μεγαλύτερους δυτικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας, στέλνοντας όπλα, επιβάλλοντας μερικές από τις πιο αυστηρές κυρώσεις στη σύγχρονη ιστορία κατά της Ρωσίας και προτρέποντας την Ουκρανία να νικήσει τις τεράστιες ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Μάλιστα, είχε ταξιδέψει δύο φορές στο Κίεβο για να συναντήσει τον Ουκρανό Πρόεδρο, Zelensky.

Παρακμή της Δύσης 

Η Maria Zakharova, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, είπε νωρίτερα ότι η πτώση του Johnson είναι σύμπτωμα της παρακμής της Δύσης, η οποία, όπως είπε, είναι διχασμένη από την πολιτική, ιδεολογική και οικονομική κρίση.
«Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι: μην επιδιώκετε να καταστρέψετε τη Ρωσία», είπε η Zakharova.
«Η Ρωσία δεν μπορεί να καταστραφεί. Μπορείς να σπάσεις τα δόντια σου πάνω της - και μετά να τα πνιγείς», συμπλήρωσε.
Η υποστήριξη της Ουκρανίας από τον Johnson ήταν τόσο ένθερμη που ορισμένοι στο Κίεβο τον ονόμαζαν χιουμοριστικά «Μπόρις Τζόνσονιουκ. Μερικές φορές τελείωνε τις ομιλίες του με την γνωστή πλέον φράση «Slava Ukraini» (σ.σ. δόξα στην Ουκρανία).
Ο Τζόνσον είχε μιλήσει ακόμη και στα ρωσικά τον Φεβρουάριο, λέγοντας στον ρωσικό λαό ότι δεν πίστευε ότι ο «άσκοπος και αιματηρός» πόλεμος γινόταν υπέρ του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης