Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιχειρησιακή παύση των ρωσικών δυνάμεων με παράλληλες επιθέσεις σε Slovyansk, Kramatorsk και Siversk

Επιχειρησιακή παύση των ρωσικών δυνάμεων με παράλληλες επιθέσεις σε Slovyansk, Kramatorsk και Siversk
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να προχωρήσουν προς το Slovyansk από τα νοτιοανατολικά του Izyum με στόχο να προχωρήσουν από τα νοτιοανατολικά του Barvinkove — είτε προς το Slovyansk είτε προς το Kramatorsk

Η επιχειρησιακή παύση των ρωσικών δυνάμεων συνδυάζεται με παράλληλες επιθέσεις σε Slovyansk, Kramatorsk και Siversk νευραλγικές περιοχές του Donetsk στο Donbass στην Ανατολική Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov ανακοίνωσε στις 7 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία έχουν διακόψει τις βασικές επιχειρήσεις τους για να ανακτήσουν τις μαχητικές τους ικανότητες, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση της ISW ότι οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια επιχειρησιακή παύση.
Ο Konashenkov δεν διευκρίνισε την προβλεπόμενη διάρκεια της επιχειρησιακής παύσης των ρωσικών δυνάμεων, ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν σταματήσει τις ενεργές εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια αυτής της επιχειρησιακής παύσης και είναι απίθανο να το κάνουν.

Βασικά σημεία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιχειρησιακή παύση για ανάπαυση και ανασύσταση.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να προχωρήσουν προς το Slovyansk από τα νοτιοανατολικά του Izyum με στόχο να προχωρήσουν από τα νοτιοανατολικά του Barvinkove — είτε προς το Slovyansk είτε προς το Kramatorsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν κέρδη στα νοτιοανατολικά του Siversk και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά της περιοχής του Lysychansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις νότια και ανατολικά του Banhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια περιορισμένη και επίθεση βόρεια της πόλης του Kharkiv.

Οι ρωσικές περιφέρειες συνεχίζουν να δημιουργούν τις δικές τους ad hoc εθελοντικές μονάδες για να αντισταθμίσουν τις απώλειες προσωπικού στην Ουκρανία.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στα σύνορα της Περιφέρειας Kharkiv με Donetsk προς το Slovyansk στις 7 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια επίθεση στο Bohorodychne, περίπου 20 χλμ. βορειοδυτικά του Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης αρκετούς οικισμούς βορειοδυτικά του Slovyansk, συμπεριλαμβανομένων των Sulyhivka, Adamivka, Krasnopillya, Mazanivka, Dibrovne και Dolyna.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιπλέον περιορισμένες επιθέσεις πυροβολικού στα νότια του Barvinkove στη Νικόπολη και άλλες περιοχές.
Αυτά τα χτυπήματα μπορεί να υποδηλώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν να παρακάμψουν το Barvinkove προς τα ανατολικά και είτε να κινηθούν προς τον αυτοκινητόδρομο E40 Izyum-Slovyansk για να προχωρήσουν νοτιοανατολικά προς το Slovyansk είτε να κινηθούν απευθείας νοτιοανατολικά από το Barvinkove προς το Kramatorsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν επίθεση στο Kramatorsk - η οποία θα ήταν παράλληλη με την προέλαση προς το Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πυραυλική επίθεση απευθείας στο Kramatorsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να προχωρήσουν δυτικά προς το Siversk από την περιοχή Lysychansk και σημείωσαν οριακά κέρδη κοντά στα σύνορα της περιφέρειας Luhansk - Donetsk στις 7 Ιουλίου.
Γεωτοποθετημένα πλάνα μάχης από τις 7 Ιουλίου επιβεβαίωσαν ότι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) εισήλθαν στα ανατολικά προάστια του Spirne, περίπου 10 χλμ. νοτιοδυτικά του Siversk.
Ο Επικεφαλής της Περιφέρειας του Luhansk, Serhiy Haidai, ανέφερε ότι τα ρωσικά και τα ουκρανικά στρατεύματα συνέχισαν να πολεμούν γύρω από τη Verkhnokamyanka, περίπου 15 χλμ. ακριβώς ανατολικά του Siversk.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν επίσης να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της Hryhorivka (10 χλμ. βορειοανατολικά του Siversk) και του Verkhnomayaske (5 χλμ. απευθείας ανατολικά του Siversk).
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν αρκετούς οικισμούς στα νότια και ανατολικά του Siversk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις νότια και ανατολικά του Bakhmut στις 7 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να βελτιώσουν τις τακτικές τους θέσεις στη Vershyna, 12 χλμ. νοτιοανατολικά του Bakhmut.
Το ρωσικό κανάλι στο Telegram Rybar ισχυρίστηκε επιπλέον ότι τα ρωσικά στρατεύματα έδωσαν μάχες στο Pokrovske, ακριβώς ανατολικά του Bakhmut, σχεδιάζουν επιθέσεις στο Novoluhanske και στο Vuhledar Power Plant, 20 χλμ. νοτιοανατολικά του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη χερσαία επίθεση στην περιοχή Avdiivka - Donetsk.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις για να ανακτήσουν χαμένες θέσεις στην περιφέρεια της Kherson.
Οι ουκρανικές δυνάμεις φέρεται να απέκρουσαν σε μέγεθος διμοιρίας και μικρότερες ρωσικές αναγνωριστικές επιχειρήσεις σε Dobryanka, Myrolyubivka και Potemkyne κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T2207 στη βόρεια περιφέρεια Kherson.
Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 12 πυραύλους κρουζ υψηλής ακρίβειας Kalibr στην πόλη Mykolaiv και στο Ochakiv της περιφέρειας Mykolaiv από θέσεις στην κατεχόμενη Περιφέρεια Kherson, πιθανότατα στοχεύοντας τις ουκρανικές θαλάσσιες υποδομές και στις δύο πόλεις.
Ουκρανικά αεροπλάνα και δυνάμεις αεράμυνας ενεπλάκησαν με ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35 καθώς εκτόξευε πυραύλους πάνω από την Περιφέρεια της Οδησσού, αναχαιτίζοντας επιτυχώς τον πύραυλο και αναγκάζοντας το αεροσκάφος να αποσυρθεί.
cc1_18.png
cc2_19.png
cc3_18.png

cc4_17.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης