Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σρι Λάνκα: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο σπίτι του προέδρου - Έφυγε πριν την εισβολή ο Rajapaksa

Σρι Λάνκα: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο σπίτι του προέδρου - Έφυγε πριν την εισβολή  ο Rajapaksa
Ο Rajapaksa παραμένει πρόεδρος της Σρι Λάνκα και έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία, όπου τον προστατεύει ο στρατός

Σε άγνωστο μέρος φυλάσσεται ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Gotabai Rajapaksa, ο οποίος πρόλαβε εγκαίρως να εγκαταλείψει την επίσησμη κατοικία του στο Κολόμπο, προτού εισέλθουν εντός αυτής χιλιάδες διαδηλωτές.
Οι διαδηλωτές περικύκλωσαν την κατοικία του προέδρου της Σρι Λάνκα και μπήκαν μέσα σε αυτή, όμως ο Rajapaksa κατάφερε να φύγει λίγα λεπτά νωρίτερα και πλέον, φυλάσσεται από τον στρατό, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για το πού βρίσκεται.
Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών Άμυνας, ο Rajapaksa παραμένει πρόεδρος της Σρι Λάνκα και έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία, όπου τον προστατεύει ο στρατός.

Οργισμένοι διαδηλωτές

Με σημαίες της Σρι Λάνκα στα χέρια και κράνη, οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα, εισέβαλαν στην κατοικία του προέδρου, που μέχρι πρότινος φυλασσόταν αυστηρά, φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου και διαλύοντας πολλά οδοφράγματα της αστυνομίας.
Η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα, όμως αυτό δεν σταμάτησε το οργισμένο πλήθος από το να περικυκλώσει το προεδρικό μέγαρο, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

sri_lanka3.JPG

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 8/7 η αστυνομία επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας μέσα και γύρω στο Κολόμπο, αφού χιλιάδες φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία προς την οικία του προέδρου και ήρθαν αντιμέτωποι με τα δακρυγόνα της αστυνομίας, παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής της είχε επισημάνει ότι οι αρχές δεν θα εμποδίσουν τις ειρηνικές κινητοποιήσεις.

Τι αγνόησε ο Rajapaksa

Με τη Σρι Λάνκα να βιώνει τη χειρότερη οικονομική της κρίση και να βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλη έλλειψη συναλλάγματος, που δεν της επιτρέπει να εισάγει επαρκείς ποσότητες τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και άλλων απαραίτητων προϊόντων, οι πολίτες ξεκίνησαν διαδηλώσεις τον Απρίλιο ξενάντια στην επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού.
Οι κάτοικοι της Σρι Λάνκα βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ατέλειωτες ουρές στα πρατήρια καυσίμων, δελτίο στα τρόφιμα, ενώ σε ειρηνικές διαδηλώσεις που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες ζητούν την παραίτηση του προέδρο Rajapaksa, τον οποίο για κακοδιαχείριση.
Ήδη, μετά το ξέσπασμα των διαδηλώσεων, όλα τα μέλη της οικογένειας Rajapaksa που συμμετείχαν στην κυβέρνηση παραιτήθηκαν, με εξαίρεση τον ίδιο, ο οποίος είχε αγνοήσει τις εκκλήσεις να παραιτηθεί και τον Μάιο, ενώ μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού και αδελφού του Mahinda, διόρισε στην πρωθυπουργία τον αντίπαλό του Ranil Wickremesinghe.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης