Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ ο ρωσικός στρατός ανασυντάσσεται για να συνεχίσει την προέλαση η Ουκρανία στοχεύει στην ανακατάληψη του νότιου τμήματος

Ενώ ο ρωσικός στρατός ανασυντάσσεται για να συνεχίσει την προέλαση η Ουκρανία στοχεύει στην ανακατάληψη του νότιου τμήματος
Οι Ουκρανικές δυνάμεις θέλουν να ανακαταλάβουν το νότιο τμήμα της Ουκρανίας, δηλαδή Kherson και Zaporizhia...έως την Κριμαία... 

Ενώ ο ρωσικός στρατός ανασυντάσσεται για να συνεχίσει την προέλαση στην Ουκρανία ειδικά στο Donbass προβαίνοντας σε μερική επιχειρησιακή παύση πριν προχωρήσει σε νέες επιθετικές ενέργειες…η Ουκρανική πλευρά θέτει ως στόχο την ανακατάληψη του νότιου τμήματος της χώρας.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις θέλουν να ανακαταλάβουν το νότιο τμήμα της Ουκρανίας, δηλαδή Kherson και Zaporizhia...έως την Κριμαία... 

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν επιφορτιστεί με την ανακατάληψη του νότιου τμήματος της χώρας και έχουν περίπου ένα εκατομμύριο στρατιώτες για να επιτύχουν αυτόν τον στρατιωτικό στόχο δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov.
«Κατανοούμε ότι πολιτικά αυτό είναι εξαιρετικά απαραίτητο για τη Ουκρανία», αναφερόμενος στον στόχο της επιστροφής της νότιας Ουκρανίας στην Ουκρανία.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky διέταξε τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων να αναπτύξει ένα σχέδιο για το πώς η Ουκρανία θα ανακαταλάβει το νότιο τμήμα.

Ο αριθμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας φτάνει «περίπου 700 χιλιάδες άτομα» και συνολικά, μπορεί να προσελκύσει περίπου «1 εκατομμύριο δυνητικούς στρατιώτες μαζί με την Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας, την αστυνομία και τους συνοριοφύλακες» για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες.
Κατά τους Ουκρανούς τα δυτικά όπλα θα πρέπει να βοηθήσουν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και κάλεσε τις χώρες του ΝΑΤΟ να αυξήσουν το πολεμικό υλικό.

Η επιχειρησιακή παύση της Ρωσίας στο Θέρετρο της Ουκρανίας

Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στη μέση μιας επιχειρησιακής παύσης σε όλο το στρατιωτικό θέρετρο στην Ουκρανία.
Αυτή η επιχειρησιακή παύση χαρακτηρίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την ανασυγκρότηση των ρωσικών στρατευμάτων ωστόσο συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί με πυροβολικό

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιχειρησιακή παύση σε όλο το θέρετρο στην Ουκρανία ωστόσο ταυτόχρονα συμμετέχουν σε επιχειρήσεις για μελλοντικές επιθέσεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένες αναγνωριστικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά του Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα εντείνουν τις επιθέσεις δυτικά του Bakhmut προκειμένου να απομονώσουν την πόλη από τις κρίσιμες επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOC).

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένη και χερσαία επίθεση βόρεια της πόλης του Donetsk.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένες διερευνητικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά του Slovyansk κοντά στα σύνορα της Περιφέρειας Kharkiv και Donetsk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα διεξήγαγαν αναγνωριστικές επιχειρήσεις σε Dolyna και Mazanivka, σε απόσταση 20 χλμ βορειοδυτικά του Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίσης χτυπήματα νοτιοανατολικά του Izyum και γύρω από το Barvinkove.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν το πυροβολικό κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου E40 Izyum-Slovyansk για να εξασφαλίσουν επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) μέσω της Περιφέρειας του Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν κοντά στο Siversk στις 10 Ιουλίου, αλλά δεν επιχείρησαν χερσαίες επιθέσεις σε αυτήν την περιοχή.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν στρατεύματα στην περιοχή Bilohorivka, πιθανόν να εδραιώσουν τον έλεγχο στα σύνορα της Περιφέρειας Luhansk και να προετοιμαστούν για προέλαση προς τα δυτικά.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις επιθέσεις δυτικά του Bakhmut, αλλά δεν πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πυραυλική επίθεση εναντίον κατοικημένης περιοχής του Chasiv Yar, 10 χλμ. δυτικά του Bakhmut κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Τ0504.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βομβαρδίσει προηγουμένως έναν σιδηροδρομικό σταθμό στο Chasiv Yar στις 9 Ιουλίου, υποδηλώνοντας ότι στοχεύουν υποδομές μεταφορών γύρω από το Bakhmut.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης το Kurdyumivka και το Shumy, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Bakhmut κοντά σε κρίσιμους δρόμους προς την πόλη.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα επιδιώκουν να απομονώσουν τον Bakhmut από τις ουκρανικές γραμμές επικοινωνίας προς τα δυτικά και τα νότια.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χερσαία επίθεση βόρεια της πόλης του Donetsk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν να βελτιώσουν την τακτική τους θέση στη Novoselivka Druha, περίπου 25 χλμ. βόρεια της πόλης του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πυροβολούν κατά μήκος της γραμμής επαφής στην περιοχή της πόλης Avdiivka-Donetsk.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές και βομβάρδισαν κατά μήκος του Νότιου Άξονα, κοντά στο Davydiv Brid.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν επίσης την περιοχή Kryvyi Rih με πυραύλους Kalibr.
Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας δήλωσε συγκεκριμένα ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια μαζική πυραυλική επίθεση με αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 σε επίγειους στόχους στις περιφέρειες Mykolaiv και Kherson.
Η χρήση αντιαεροπορικών πυραύλων με τέτοιο τρόπο είναι αναποτελεσματική, καθώς αυτοί οι πύραυλοι μεταφέρουν μικρό ωφέλιμο φορτίο και αποδίδουν στην καταστροφή αεροσκαφών κατά την πτήση και όχι επίγειων στόχων.
Η αναφερόμενη ρωσική χρήση πυραύλων S-300 σε ρόλο επίθεσης εδάφους είναι επίσης αξιοσημείωτη λόγω των αναφορών και των ενδείξεων ότι οι Ρώσοι δυσκολεύονται να αμυνθούν έναντι των ουκρανικών επανδρωμένων αεροπορικών επιχειρήσεων και των πυραύλων στην περιοχή του Νότιου Άξονα.

Κινητοποίηση ρωσικών δυνάμεων με στόχο την επέκταση της ισχύος μάχης

Η ρωσική στρατιωτική ηγεσία συνέχισε να εντείνει τα μέτρα στρατολόγησης για να ενισχύσει τις μονάδες.
Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) ανέφερε ότι οι ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες (PMC) κλιμακώνουν τις προσπάθειες στρατολόγησης για να αντισταθμίσουν τις απώλειες προσωπικού μεταξύ των συμβατικών δυνάμεων που πολεμούν στην Ουκρανία.
Η GUR σημείωσε ότι τα PMC στρατολογούν ενεργά κρατούμενους λόγω έλλειψης άλλων εθελοντών, κάτι που συνάδει με προηγούμενες αναφορές ότι το Wagner Group PMC στρατολογούσε κρατούμενους από τις ποινικές αποικίες IK-7 Yablonevka και IK-6 Obukhovo στην Αγία Πετρούπολη.
Το GUR ισχυρίστηκε ότι τα PMC στρατολογούν κρατούμενους ανεξάρτητα από τη φύση των εγκλημάτων τους με αντάλλαγμα την πλήρη αμνηστία μετά την θητεία τους στην πρώτη γραμμή.

Ο κυβερνήτης του Primorsky Krai της Ρωσίας, Oleg Kozhemkayo, ανακοίνωσε στις 9 Ιουλίου ότι η Ρωσία συγκροτεί το εθελοντικό ναυτικό τάγμα πεζικού «Tigr» για να συμμετάσχει σε μάχες στην Ουκρανία.
Ο Kozhemkayo είπε ότι δεν έχουν όλοι οι εθελοντές προηγούμενη εμπειρία μάχης και ότι θα υποβληθούν σε εκπαίδευση 30 ημερών πριν από την ανάπτυξη.
cc1_19.png
cc2_20.png
cc3_19.png
cc4_18.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης