Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Στα 8 δισεκατομμύρια ο παγκόσμιος πληθυσμός – Πολυπληθέστερη χώρα η Ινδία

ΟΗΕ: Στα 8 δισεκατομμύρια ο παγκόσμιος πληθυσμός – Πολυπληθέστερη χώρα η Ινδία
Το 2080 εκτιμάται ότι οι άνθρωποι στον πλανήτη θα φτάσουν τα 10,4 δισεκατομμύρια
Την εκτίμηση ότι περίπου στις 15 Νοεμβρίου του 2022 ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει στα 8 δισεκατομμύρια διατυπώνει το τμήμα οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων του ΟΗΕ με αφορμή τη σημερινή διεθνή Ημέρα Πληθυσμού.
«Καθώς αναμένουμε τη γέννηση του 8.000.000.000ού κατοίκου της Γης, το γεγονός αυτό οφείλει να αποτελέσει υπενθύμιση της ευθύνης που μοιραζόμαστε να φροντίζουμε τον πλανήτη μας και προσφέρεται μια στιγμή για να σκεφθούμε ποιες είναι οι υποσχέσεις που αναλάβαμε ο ένας προς τον άλλο αλλά δεν τηρήσαμε» αναφέρει στο μήνυμα του ο γ.γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres, αναφέροντας πως «δίνεται επίσης η ευκαιρία να εορτάσουμε την ποικιλομορφία μας, να αναγνωρίσουμε την κοινή ανθρωπιά μας και να θαυμάσουμε τις προόδους στο πεδίο της υγείας, που παρέτειναν τη διάρκεια ζωής και μείωσαν σημαντικά τα ποσοστά μητρικής και παιδικής θνησιμότητας».

Βραδεία αύξηση

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, η Ινδία θα ξεπεράσει το 2023 την Κίνα και θα γίνει η πολυπληθέστερη χώρα στην υφήλιο.
Πάντως, αναφέρεται ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται σήμερα με τον πιο βραδύ ρυθμό από το 1950.
Ο παγκόσμιος πληθυσμός εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 8,5 δισεκ. το 2030 και στα 9,7 δισεκ. το 2050, ενώ θα κορυφωθεί στα 10,4 δισεκ. περί το 2080.
Ο πληθυσμός θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα έως το 2100.

Η μεγαλύτερη του πληθυσμού θα καταγράφεται τα επόμενα χρόνια, σε οκτώ χώρες, και συγκεκριμένα σε ΛΔ Κονγκό, Αίγυπτο, Αιθιοπία, Ινδία, Νιγηρία, Πακιστάν, Φιλιππίνες και Τανζανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης