Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Πτώση 0,6%, στα 1.731 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Πτώση 0,6%, στα 1.731 δολάρια η ουγγιά
Πτωτική ήταν η τάση και για τα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Με νέες απώλειες έκλεισε ο χρυσός, κατρακυλώντας σε χαμηλό εννέα μηνών, καθώς η περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου και τα στοιχήματα για επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Fed περιόρισαν το ενδιαφέρον των επενδυτών για το πολύτιμο μέταλλο.
Παρά τους φόβους για ύφεση, οι επενδυτές επιλέγουν το δολάριο αντί του χρυσού, ωθώντας το νόμισμα των ΗΠΑ σε υψηλά σχεδόν δύο δεκαετιών, κάτι που με τη σειρά του περιορίζει το ενδιαφέρον για χρυσό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.
Στο ίδιο πλαίσιο, οι αυξήσεις επιτοκίων της Fed στρέφουν τους επενδυτές προς assets με σταθερή απόδοση κεφαλαίου, κάτι που δεν προσφέρει ο χρυσός.
«Ο χρυσός βρίσκεται υπό πίεση καθώς το δολάριο κάνει μεγάλα ράλι και υφίστανται προσδοκίες για αρκετά μεγάλη αύξηση των επιτοκίων», επισημαίνει ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής στην OANDA.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να υποχωρήσουν προσωρινά κάτω από το επίπεδο των 1.700 δολαρίων και στη συνέχεια να λάβουν ισχυρή στήριξη γύρω στα 1.670 δολάρια».
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού έκλεισε με πτώση 0,6% ή 10,6 δολάρια, στα 1.731 δολάρια η ουγγιά.
Στο ίδιο κλίμα, το ασήμι είδε και το δικό του συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να υποχωρεί κατά 0,5% ή 10 σεντς, κλείνοντας στα 19,132 δολ. η ουγγιά.
Πτωτική ήταν η τάση και για τα υπόλοιπα μέταλλα, με την πλατίνα να σημειώνει απώλειες 2,5% ή 22 δολαρίων στα 860,7 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο να χάνει 0,7% κλείνοντας στα 2.171 δολ. η ουγγιά.
Τέλος, ο χαλκός συνέχισε στην κατηφορική κατεύθυνση των τελειυταίων δύο εβδομάδων, κλείνοντας με νέες απώλειες 2,6% στα 3,43 δολ. η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης