Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι στοχεύουν στην Αν. Ουκρανία σε Slovyansk, Kramatorsk και Bakhmut – Ενισχύουν τις αμυντικές θέσεις στον Νότο

Οι Ρώσοι στοχεύουν στην Αν. Ουκρανία σε Slovyansk, Kramatorsk και Bakhmut – Ενισχύουν τις αμυντικές θέσεις στον Νότο
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις αεροπορικές επιδρομές γύρω από το Siversk και Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν στην Ανατολική Ουκρανία σε Slovyansk και Bakhmut ενώ ενισχύουν τις αμυντικές θέσεις στον Νότιο άξονα.
Μπορεί οι αμερικανοί να δηλώνουν ότι οι Ουκρανοί μπορεί να κερδίσουν, πρόκειται για αστήρικτη προπαγάνδα εν τω μεταξύ οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το 25% σχεδόν των εδαφών της Ουκρανίας και σχεδόν το 80% της Ανατολικής Ουκρανίας.

Η Λευκορωσία στηρίζει την Ρωσία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko είναι πιθανό να συνεχίσει να παρέχει στις ρωσικές δυνάμεις πρόσβαση στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας για να επιδείξουν τουλάχιστον υποστήριξη στον Ρώσο πρόεδρο Putin.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Κύριου Επιχειρησιακού Τμήματος του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου Oleksiy Gromov ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Λευκορωσίας μετέφερε τη χρήση του αεροδρομίου Pribytki στην περιφέρεια Gomel στη Ρωσία.
Ο ανεξάρτητος οργανισμός παρακολούθησης της Λευκορωσίας The Hajun Project ανέφερε ότι ένα αεροσκάφος του Ρωσικού Αερομεταφερόμενου Συστήματος Προειδοποίησης και Ελέγχου (AWACS) πέταξε στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας για πρώτη φορά από τις 4 Απριλίου.
Επίσης η κυβέρνηση της Λευκορωσίας εισήγαγε νέους περιορισμούς στον εναέριο χώρο κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, όπου το αεροσκάφος AWACS περιπολούσε μεταξύ 10 και 11 Ιουλίου.
Η πιθανότητα άμεσης εμπλοκής της Λευκορωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι σχεδόν μηδενική.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις βορειοδυτικά του Slovyansk και δυτικά της πόλης Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις αεροπορικές επιδρομές γύρω από το Siversk και Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τοπικές χερσαίες επιθέσεις βορειοδυτικά της πόλης του Kharkiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επικεντρώνονται σε αμυντικές επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον Νότιο Άξονα.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση βορειοδυτικά του Slovyansk ενώ βομβάρδισαν έντονα ουκρανικές θέσεις στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου E40 Izyum - Slovyansk στις 11 Ιουλίου, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Slovyansk.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR) Vitaly Kiselyov ισχυρίστηκε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο του Bohorodychne, αλλά ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι ακόμη διεξάγονται μάχες.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές και επιδρομές και βομβάρδισαν περιοχές βορειοδυτικά του Slovyansk, συμπεριλαμβανομένων των Dolyna, Dibrovne, Mazanivka, Adamivka και Kurulka, ενώ χτύπησαν το Cherkaske στα βορειοδυτικά του Kramatorsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να βομβαρδίζουν την περιοχή Slovyansk - Kramatorsk από θέσεις στα βορειοδυτικά κατά μήκος των συνόρων Kharkiv - Donetsk για να προετοιμαστούν για ενδεχόμενες επιθέσεις τόσο στο Slovyansk όσο και στο Kramatorsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά των συνόρων της Περιφέρειας Luhansk γύρω από το Siversk στις 11 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν ενεργές χερσαίες επιθέσεις γύρω από το Siversk, αλλά ρωσικά κανάλια στο Telegram ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν γύρω από το Ivano - Darivka (λιγότερο από 10 χλμ νοτιοανατολικά του Siversk).
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στα δυτικά, νότια και ανατολικά του Bakhmut στις 11 Ιουλίου και στο Zaitseve (20 χλμ νότια του Bakhmut).
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης περιοχές στα βορειοανατολικά του Bakhmut, συμπεριλαμβανομένων των Spirne, Berestove και Pokrovske.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση δυτικά της πόλης του Donetsk στις 11 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις υποχώρησαν μετά από μια επίθεση στη Mariinka, περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης τις επιδρομές πυροβολικού κατά μήκος της πρώτης γραμμής της πόλης Avdiivka - Donetsk και φαινομενικά ενίσχυσαν τις αεροπορικές επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση των συνόρων Donetsk – Zaporizhia.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις στον Νότιο Άξονα στις 11 Ιουλίου και επικεντρώθηκαν στη διατήρηση αμυντικών θέσεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις αεροπορικές επιδρομές και τον βομβαρδισμό κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής του Νότιου Άξονα.
Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εκτόξευσαν τέσσερις πυραύλους Kh-31 σε έναν παράκτιο οικισμό και τρεις πύραυλους Kh-31 σε μια γεωργική περιοχή στην περιφέρεια της Οδησσού από θέσεις πάνω από την Κριμαία, πιθανότατα στοχεύοντας στην παραγωγή και σε άλλες κρίσιμες υποδομές.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να χτυπούν ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών και σημεία διοίκησης στην περιφέρεια Kherson και Zaporizhia στις 11 Ιουλίου.
Ο Σύμβουλος του Αρχηγού Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας Χερσών, Serhiy Khlan, ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ένα ρωσικό κέντρο διοίκησης και συγκέντρωση εξοπλισμού στο Tavriisk (περίπου 62 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Kherson).
Οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν ένα σημείο εκφόρτωσης στρατιωτικού εξοπλισμού από το Oleskhy (5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kherson) στο Radensk (25km νοτιοανατολικά της πόλης Kherson), πιθανόν ως απάντηση στα αυξημένα ουκρανικά πλήγματα στη ρωσική στρατιωτική υποδομή μέσα και γύρω από την πόλη Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για αστικό πόλεμο σε περίπτωση που μια ουκρανική αντεπίθεση φτάσει στην πόλη Kherson και έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την πόλη.
Το Ουκρανικό Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν επίσης μια ρωσική αποθήκη πυρομαχικών στο Tokmak, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μελιτόπολης.
vv1_16.png

vv2_16.png

vv3_12.png

vv4_13.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης