Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Εκλογές επιδιώκουν οι Εργατικοί - Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Johnson

Βρετανία: Εκλογές επιδιώκουν οι Εργατικοί - Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Johnson
Βαθαίνει η πολιτική κρίση στη Μεγάλη Βρετανία
Σχετικά Άρθρα

Πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Boris Johnson θα καταθέσει σήμερα το Εργατικό Κόμμα, όπως είχε προαναγγείλει,  με την ψηφοφορία να αναμένεται να διεξαχθεί αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με πηγή του κόμματος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Η πρόταση μομφής σημαίνει ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο μπορούν να ψηφίσουν για το αν η κυβέρνηση, υπό τον Johnson επί του παρόντος, μπορεί να συνεχίσει τη θητεία της.
Αν η κυβέρνηση ηττηθεί στην ψηφοφορία στη βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, η χώρα πιθανόν να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές.
Εάν η κυβέρνηση επιβιώσει της πρότασης μομφής, ο νέος πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου 2022.

H μάχη της διαδοχής Johnson

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η μάχη της διαδοχής του Boris Johnson στην ηγεσία των Τόρις.
Μπορεί οι «δελφίνοι» που θέλουν να πάρουν την θέση του Johnson, να είναι πολλοί, επικρατέστεροι αναδεικνύονται τέσσερις Rishi Sunak, Liz Truss, Nadim Zahawi και Grant Shapps ο οποίος ξεκίνησε επίσημα την καμπάνια του υποσχόμενος φορολογικές περικοπές και βοήθεια για τις επιχειρήσεις με ενισχύσεις για το κόστος ενέργειας.
Ο Υπουργός Μεταφορών επισήμανε ότι αποκλείει το ενδεχόμενο γενικών εκλογών και ότι θα καταρτίσει έκτακτο προϋπολογισμό για τη μείωση των ατομικών φόρων για τους πιο ευάλωτους και την παροχή κρατικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις με υψηλά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης