Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Το σχέδιο της ΕΕ να αποφύγει το ρωσικό αέριο «αντιφάσκει με την κοινή λογική»

Novak (Ρωσία): Το σχέδιο της ΕΕ να αποφύγει το ρωσικό αέριο «αντιφάσκει με την κοινή λογική»

Οι χερσαίες μεταφορές φυσικού αερίου του Nord Stream 2 θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της παροχής φυσικού αερίου στις βορειοδυτικές περιοχές της Ρωσίας.

Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με τον Ρώσο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Alexander Novak, σε άρθρο του στο περιοδικό Energy Policy, η απόρριψη του ρωσικού φυσικού αερίου από την Ευρωζώνη προκαλεί έκπληξη παρόμοια με τη διακοπή του Nord Stream 2.
Οι αποφάσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με την κοινή λογική και θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα της ευρύτερης οικονομίας.
«Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν αποφάσεις για να αποφύγουν σκόπιμα το ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο μέχρι πρόσφατα αντιπροσώπευε περίπου το 45% των εισαγωγών τους».
«Σε αυτήν την κατάσταση, οι χερσαίες δυνατότητες μεταφοράς φυσικού αερίου του Nord Stream 2 θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή φυσικού αερίου στις βορειοδυτικές περιοχές της Ρωσίας, όπου το ποσοστό ανάπτυξης της τοπικής υποδομής φυσικού αερίου είναι 57,3%» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η Ρωσία είναι μπροστά στις υποδομές του φυσικού αερίου

«Ταυτόχρονα, όσον αφορά τους ήδη επιτευχθέντες δείκτες ανάπτυξης υποδομών φυσικού αερίου, η Ρωσία ξεπερνά σημαντικά τη Γερμανία (47%), τη Γαλλία (38%), την Ισπανία (32%), ενώ «στη Φινλανδία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία, όπου το κλίμα είναι παρόμοια με τη χώρα μας, το επίπεδο ανάπτυξης των υποδομών φυσικού αερίου είναι μόλις 3%, 1% και 0,2% αντίστοιχα», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης