Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων καταρρέει λόγω της πληθωρισμού

ΗΠΑ: Η αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων καταρρέει λόγω της πληθωρισμού
Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι το κορυφαίο πρόβλημα για τις μικρές επιχειρήσεις με το 34% των ιδιοκτητών να αναφέρει ότι ήταν το μόνο ζήτημα που σκέφτονταν.

Σύμφωνα με στοιχεία της NFIB, η αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο με τον πληθωρισμό στην κορυφή των παραγόντων που προκαλούν φόβο στους Αμερικανούς επιχειρηματίες.
Αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που καταρρέει η εμπιστοσύνης των Γερμανών επενδυτών στο πιο χαμηλό σημείο από το 2011  (καθώς η χώρα αντιμετωπίζει την προοπτική ύφεσης και αυξάνονται οι κίνδυνοι να κλείσει η αγορά λόγω έλλειψης στο ρωσικό φυσικό αέριο). 
2022-07-12_06-26-25.jpg
Ο πληθωρισμός είναι το μεγάλο πρόβλημα

Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι το κορυφαίο πρόβλημα για τις μικρές επιχειρήσεις με το 34% των ιδιοκτητών να αναφέρει ότι ήταν το μόνο θέμα που σκέφτονταν.
Μάλιστα σημειώθηκε αύξηση έξι μονάδων σε σχέση με τον Μάιο και αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό από το τέταρτο τρίμηνο του 1980, μέχρι σήμερα.
«Καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να κυριαρχεί στις επιχειρηματικές αποφάσεις, οι προσδοκίες των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων για καλύτερες επιχειρηματικές συνθήκες έχουν φτάσει σε νέο χαμηλό», δήλωσε ο Bill Dunkelberg, επικεφαλής οικονομολόγος της NFIB.
«Πέρα από τις άμεσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού και των ελλείψεων εργαζομένων, οι προοπτικές για την οικονομία δεν είναι ενθαρρυντικές».
2022-07-12_06-29-05.jpg
Έρχονται άσχημες ώρες για την οικονομία

Το ρεκόρ χαμηλών προοπτικών υποδηλώνει έντονα άσχημες στιγμές για την οικονομία.
Ταυτόχρονα, όσοι αναμένουν πραγματική αύξηση των πωλήσεων δεν είναι αισιόδοξοι.
Ενώ οι αναμενόμενες καλύτερες πιστωτικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί και μόνο το 3% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων πιστεύει ότι η τρέχουσα περίοδος είναι η κατάλληλη στιγμή για να επεκτείνουν την επιχείρησή τους.
Η NFIB καταλήγει μάλλον δυσοίωνα.
«Αυτοί οι δείκτες αποτελούν μια πολύ ισχυρή εικόνα για την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας.

Πόσο σοβαρό είναι τώρα το ερώτημα.
Φαίνεται ότι η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ ήταν αρνητική τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους, λένε ορισμένοι.
Αυτό είναι ύφεση.
Αλλά η απασχόληση δεν έχει ακόμη υποχωρήσει στα πολύ χαμηλά, ένα καλό σημάδι...».
2_201.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης