Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Άρχισε η κούρσα διαδοχής του Johnson - Ποιες είναι οι τρεις επικρατέστερες υποψηφιότητες

Βρετανία:  Άρχισε η κούρσα διαδοχής του Johnson - Ποιες είναι οι τρεις επικρατέστερες υποψηφιότητες
H Penny Mardaunt είναι το φαβορί της βάσης των Συντηρητικών για να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός, ακολουθούμενη από την πρώην υπουργό Ισοτήτων Kemi Badenoch και τον Rishi Sunak που έρχεται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων
Σχετικά Άρθρα

Αρχίζει σήμερα, 12/7, στη Βρετανία η κούρσα διαδοχής του Boris Johnson που θα βγάλει το νέο ηγέτη των Συντηρητικών και τον νέο πρωθυπουργό στις 5 Σεπτεμβρίου, με την αποχώρηση και των πρώτων υποψηφίμων που συγκεντρώνουν τη χαμηλότερη υποστήριξη στους κόλπους του κόμματός τους.
Από τους έντεκα υποψήφιους μέχρι στιγμής έχουν αποσυρθεί ο πρώην υπουργός Υγείας της Βρετανίας Sajid Javid και ο υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, που συγκέντρωναν τη χαμηλότερη υποστήριξη μεταξύ των Συντηρητικών.
O Shapps μάλιστα δήλωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα Shunak. «Μεταξύ μιας ομάδας λαμπρών υποψηφίων, μίλησα με τον Rishi Shunak που πιστεύω ότι έχει την ικανότητα και την εμπειρία να ηγηθεί αυτής της χώρας», έγραψε στο Twitter. Στο πλαίσιο αυτό, από τους υπόλοιπους υποψήφιους, όλο και περισσότερο ο Rishi Sunak θεωρείται σίγουρος φιναλίστ στην κούρσα για να είναι ο επόμενος αρχηγός του κόμματος των Τόρις.
Από την άλλη μεριά, οι υπουργοί που παραμένουν πιστοί στον Boris Johnson, αναζητούν έναν υποψήφιο που θα «κόψει τον δρόμο» στο Sunak, πιστεύοντας ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρόδωσε τον Johnson όταν πρώτος άνοιξε τον χορό των παραιτήσεων την περασμένη εβδομάδα.
Και είναι πιθανό αυτός ο υποψήφιος να είναι γυναίκα και συγκεκριμένα να είναι η Penny Mardaunt, που βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Συντηρητικών, καθώς συνδυάζει διαφορετικά στοιχεία (τάχθηκε υπέρ του Brexit, ακολουθεί τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, είναι η μόνη γυναίκα βουλευτής που είναι έφεδρος του Βασιλικού Ναυτικού), και βρίσκει απήχηση σε διαφορετικές πτέρυγες του κόμματος.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα μελών του κόμματος από τον ιστότοπο ConservativeHome, η Mardaunt είναι το φαβορί της βάσης για να γίνει επόμενος πρωθυπουργός, ακολουθούμενη από την πρώην υπουργό Ισοτήτων Kemi Badenoch και τον Rishi Sunak που έρχεται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης