Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αδίστακτο καθεστώς Zelensky κατάργησε 11 κόμματα και κλείνει τηλεοπτικούς σταθμούς – Σε επιχειρησιακή παύση οι Ρώσοι

Το αδίστακτο καθεστώς Zelensky κατάργησε 11 κόμματα και κλείνει τηλεοπτικούς σταθμούς – Σε επιχειρησιακή παύση οι Ρώσοι
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να ανασυντάσσονται και να ανασυγκροτούνται, ενώ βομβαρδίζουν κρίσιμες περιοχές για να προελάσουν σε επόμενη φάση

Το αδίστακτο καθεστώς Zelensky του προέδρου της Ουκρανίας έδειξε στα δύσκολα πως αντιλαμβάνεται την δημοκρατία και το δικαίωμα της πολυφωνίας.
Κατάργησε 11 πολιτικά κόμματα δήθεν με πρόσχημα ότι είναι φιλορωσικά και επίσης έκλεισε και τηλεοπτικούς σταθμούς υποχρεώνοντας τα εναπομείναντα κανάλια να μεταδίδουν το ίδιο πρόγραμμα.
Προφανώς τέτοιες συμπεριφορές μόνο σε καθεστώτα δικτατορικά εμφανίζονται… και αποδεικνύουν πόσο αδίστακτος είναι ο Zelensky που εμφανίζεται με το προσωπείο του ηγέτη που δίνει μάχες για την εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας…

Σε επιχειρησιακή παύση οι Ρωσικές Δυνάμεις

Οι ρωσικές δυνάμεις παραμένουν σε επιχειρησιακή παύση στην Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να ανασυντάσσονται και να ανασυγκροτούνται, ενώ βομβαρδίζουν κρίσιμες περιοχές για να προελάσουν σε επόμενη φάση.
Οι τρέχουσες ρωσικές επιθετικές ενέργειες πιθανότατα προορίζονται για την προετοιμασία μελλοντικών επιθέσεων, η χρονική στιγμή των οποίων παραμένει ασαφής.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Jake Sullivan, ανέφερε ότι το Ιράν θα παράσχει στη Ρωσία «έως και αρκετές εκατοντάδες UAV» άμεσα.
Ο Sullivan δεν διευκρίνισε τα είδη των drones που θα προμηθεύσει το Ιράν.

Βασικά σημεία

Η Ρωσία φέρεται να προμηθεύεται ιρανικά UAV που ενδέχεται να βελτιώσουν τη ρωσική εναέρια αναγνώριση και την έμμεση ακρίβεια πυρός στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις βόρεια του Slovyansk και ανατολικά του Siversk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις αεροπορικές επιδρομές και χτυπήματα πυροβολικού γύρω από το Bakhmut και την Avdiivka.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πολλές χερσαίες επιθέσεις βόρεια της πόλης του Kharkiv.

Οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν επίθεση στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia.

Ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι ουκρανικά πλήγματα σκότωσαν Ρώσους αξιωματικούς στην πόλη Kherson στις 10 Ιουλίου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να χτυπούν ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στον Νότιο Άξονα.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν χερσαίες επιθέσεις βόρεια του Slovyansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν ρωσικές χερσαίες επιθέσεις προς Dovhenke, Mazanivka, Krasnopillia και Dolyna δυτικά του αυτοκινητόδρομου E40 και Mayaky και Ivanivka ανατολικά του αυτοκινητόδρομου E40.
Εάν οι ρωσικές δυνάμεις ελέγξουν τον αυτοκινητόδρομο E40 θα τους επιτρέψει να περικυκλώσουν τις Ουκρανικές δυνάμεις μεταξύ Dolyna, Bohorodychne, Pryshb και Mayaky.
Τα πολλά υδάτινα και βαλτώδη στοιχεία σε αυτή την περιοχή δυσκολεύουν, ωστόσο, έναν τέτοιο ελιγμό.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν περιοχές δυτικά, βορειοδυτικά, και βορειοανατολικά του Slovyansk συμπεριλαμβανομένων των Mazanivka, Dibrovne, Barvinkove, Velyka Komyshuvakha και Chepil.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να χτυπούν περιοχές γύρω από το Slovyansk με στόχο μια νέα επίθεση προς το Slovyansk και το Kramatorsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση ανατολικά του Siversk κοντά στα σύνορα της Περιφέρειας Luhansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν σοβαρές απώλειες κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης επίθεσης προς την Spirne και Ivano-Darivka.
Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Hryhorivka, βορειοανατολικά του Siversk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν περιοχές κατά μήκος της γραμμής επαφής, συμπεριλαμβανομένων των Kryva Luka, Verhnokamianske, Spirne και Serebryanka, με στόχο επίθεση προς το Siversk.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές και πυροβολικές επιδρομές στα βορειοανατολικά, ανατολικά και νότια του Bakhmut.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στις κατευθύνσεις Bakhmut και Novopavlivka προσπαθούν να βελτιώσουν τις τακτικές τους θέσεις και χτυπούν κατά μήκος της γραμμής επαφής για να περιορίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τα σφοδρά πυρά κατά μήκος της γραμμής επαφής για να περιορίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις βόρεια της πόλης του Donetsk.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν περιοχές βόρεια και δυτικά της πόλης του Donetsk, συμπεριλαμβανομένων των Avdiivka, Kurakhove και Marinka.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές θέσεις μέσα και γύρω από την Avdiivka

Νότιος άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να κρατούν αμυντικές θέσεις κατά μήκος του Νότιου Άξονα.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν μια ρωσική ομάδα αναγνώρισης έως και 10 στρατιωτών σε έναν οικισμό στην περιοχή Beryslav, στην περιφέρεια Kherson.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν οικισμούς κατά μήκος των διοικητικών συνόρων της Περιφέρειας Kherson και πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στο Zarichne στη βορειοδυτική Περιφέρεια της Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικές επιδρομές κατά της πόλης του Mykolaiv και των προαστίων χρησιμοποιώντας συστήματα αεράμυνας S-300 για να χτυπήσουν επίγειους στόχους.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα πραγματοποίησαν επιθέσεις στο Enerhodar, στην περιφέρεια Zaporizhia, εν μέσω ουκρανικών επίσημων ανακοινώσεων για εκκένωση αμάχων από τα κατεχόμενα εδάφη.
Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Iryna Vereschuk έκανε άλλη μια ανακοίνωση στις 10 Ιουλίου καλώντας τους αμάχους να εκκενώσουν τους κατεχόμενους οικισμούς στην περιφέρεια Kherson και Zaporizhia πριν από την έναρξη των ουκρανικών αντεπιθέσεων, ακόμη κι αν αυτό απαιτούσε από τους αμάχους να καταφύγουν στην κατεχόμενη Κριμαία.
H Vereschuk έκανε παρόμοιες ανακοινώσεις στις 8 Ιουλίου και στις 20 Ιουνίου, σημειώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν να κρατήσουν τους Ουκρανούς αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες για να εμποδίσουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις κατά μήκος του Νότιου Άξονα.
Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το Enerhodar ανέφεραν μια σειρά από εκρήξεις και καπνό που αναδύθηκε από τη βιομηχανική ζώνη της πόλης, και γεωτοποθετημένες εικόνες έδειξαν ότι ο καπνός προήλθε από την κατεύθυνση του Πυρηνικού Σταθμού της Zaporizhia.

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Enerhodar και χρησιμοποίησαν πυρομαχικά κοντά στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia.
Το φιλορωσικό κανάλι στο Telegram το Rybar ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προκαλούν πανικό για να ενθαρρύνουν την εκκένωση αμάχων.
Ο δήμαρχος του Enerhodar Dmytro Orlov είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις οργάνωσαν τις επιθέσεις στο Enerhodar για να προκαλέσουν πανικό και ταχεία εκκένωση στο κοντινό σημείο ελέγχου στη Vasylivka (περίπου 45 χλμ. νότια της πόλης Zaporizhia).
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις έκλεισαν το σημείο ελέγχου της Vasylivka και επίσης εμποδίζουν τους κατοίκους της Μελιτόπολης να φύγουν από αυτή την πόλη.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να χτυπούν ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στη νότια Ουκρανία.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν αποθήκες πυρομαχικών στη Nova Khakovka και στο Charivne, περίπου 60 χλμ ανατολικά και 65 χλμ βορειοανατολικά της πόλης Kherson.
Ρώσοι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στόχευαν αμάχους και σκότωσαν επτά κατοίκους, αλλά η Ουκρανική Στρατηγική Διοίκηση αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς
Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την Terpinnya, τη Myrne και τη Semenivka (ακριβώς βόρεια της Μελιτόπολης) παρατήρησαν επίσης περίπου 25 εκρήξεις, με ανεπιβεβαίωτες αναφορές για βομβαρδισμούς στην περιοχή του τοπικού κτιρίου του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης όπου οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούσαν στρατιωτική βάση

Ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι ουκρανικές επιδρομές σε ρωσική βάση στην πόλη Kherson στις 10 Ιουλίου σκότωσαν τον Διοικητή Μηχανοκίνητου Τυφεκίου, συνταγματάρχη Aleksei Gorobets, τον υποδιοικητή, συνταγματάρχη Sergey Kens, και τον Συνταγματάρχη Alexander Gordeev.
Οι Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι τα χτυπήματα σκότωσαν επίσης τον Αρχηγό του Επιτελείου του 22ου Σώματος Στρατού, Υποστράτηγο Artyom Nasbulin, αν και οι ρωσικές πηγές δεν έχουν επιβεβαιώσει αυτήν την απώλεια μέχρι αυτή τη δημοσίευση.
zz1_5.png
zz2_5.png

zz3_4.png

zz4_2.png

zz5_2.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης