Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Siversk του Donnetsk - Προσδοκούν ότι θα το καταλάβουν εντός 48 ωρών

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Siversk του Donnetsk - Προσδοκούν ότι θα το καταλάβουν εντός 48 ωρών
Οι Ρώσοι ανοίγουν τον δρόμο προς την τελευταία γραμμή ουκρανικής άμυνας στις πόλεις Kramatorsk - Slavyansk
Σχετικά Άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων και των συμμάχων τους στρατιωτών της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk, στο Donbass
Σύμφωνα με δηλώσεις του Vitaly Kisilyov στο Tass, οι ρωσικές δυνάμεις πήραν χτες 12/7 τη Spornoye η οποία απέχει 6 χλμ από την πόλη Seversk. 
Πλέον οι Ρώσοι κινούνται προς το Seversk, θέση που σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες αποτελεί το κλειδί για το Slavyansk και το Kramatorsk, τις δύο πόλεις που αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας των Ουκρανών στο Donbass.
Ο Vitaly Kisilyov, βοηθός του υπουργού Εσωτερικών του LPR, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται επί του παρόντος σε επίθεση προς το Seversk από δύο κατευθύνσεις και ότι εκτιμούν ότι θα πάρουν την πόλη εντός των επόμενων 48 ωρών.
Ο έλεγχός της θα τους επιτρέψει  μια ισχυρότερη προέλαση προς το Kramatorsk και το Slavyansk, εξήγησε.
«Το Seversk και το Atriomovsk είναι οι τελευταίες μεγάλες τοποθεσίες στο δρόμο προς το Slavyansk και είναι το κλειδί για τα αδέσμευτα ακόμη εδάφη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk», είπε στην Izvestia ο στρατιωτικός ειδικός Dmitry Boltenkov.
«Εκεί, οι ουκρανικές δυνάμεις που αποσύρθηκαν από τα μέτωποα του Lysychansk και του Severodonetsk σπεύδουν τώρα να χτίσουν μια νέα γραμμή άμυνας», είπε.
Σύμφωνα με τον Boltenkov, εάν ο εχθρός ηττηθεί γρήγορα σε αυτό το νέο μέτωπο, ο ψυχολογικός αντίκτυπος θα είναι καταστροφικός.
«Θα συνειδητοποιήσουν ότι, παρόλα τα όπλα που προμηθεύονται από το εξωτερικό, δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά στρατεύματα επί του εδάφους, καθώς εκεί το έδαφος εκεί είναι πολύ ανοιχτό», κατέληξε.
Εν τω μεταξύ, οι αερομαχίες ξεκίνησαν ξανά στον ουρανό πάνω από την Ουκρανία, με τρία ουκρανικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα να καταρρίπτονται από τη ρωσική αεροπορία τις τελευταίες τρεις ημέρες, ανέφερε η Izvestia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης