Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στις 244.000 οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Αυξήθηκαν κατά 9.000 - Υψηλό ρεκόρ από τον Νοέμβριο 2021

ΗΠΑ: Στις 244.000 οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Αυξήθηκαν κατά 9.000 - Υψηλό ρεκόρ από τον Νοέμβριο 2021
Ειδικότερα, τα αρχικά αιτήματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 9.000 σε 244.000 την εβδομάδα που έληξε στις 9 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας των ΗΠΑ αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο 2021 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που περιλάμβανε την αργία της 4ης Ιουλίου, με αποτέλεσμα να καταγράφεται ένα μεγάλο άλμα στη Νέα Υόρκη.
Ειδικότερα, τα αρχικά αιτήματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 9.000 σε 244.000 την εβδομάδα που έληξε στις 9 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022.
Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg με οικονομολόγους έκανε λόγο για 235.000 αιτήσεις.
Οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις για κρατικά επιδόματα μειώθηκαν στο 1,33 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 2 Ιουλίου.
Η αύξηση των αιτημάτων ανεργίας έρχεται καθώς περισσότερες εταιρείες ανακοινώνουν περικοπές θέσεων εργασίας εν μέσω αυξανόμενου φόβου για ύφεση στις ΗΠΑ.
Ενώ η αγορά εργασίας διατηρείται μέχρι στιγμής ισχυρή ενόψει των αυξανόμενων επιτοκίων, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να ενισχύσει τον αγώνα της ενάντια στον υψηλό πληθωρισμό δεκαετιών με ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις, που θα μπορούσαν να περιορίσουν τη ζήτηση για εργαζόμενους.
Τις τελευταίες εβδομάδες, εταιρείες όπως η Google της Alphabet Inc. και η Microsoft Corp. δήλωσαν ότι θα καθυστερήσουν τις προσλήψεις σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας.
Ενώ πολλές από τις ανακοινώσεις για περικοπές θέσεων εργασίας προέρχονται από τον τεχνολογικό τομέα και άλλες στον τομέα της στέγασης, των αυτοκινήτων και της ενέργειας έχουν επίσης προειδοποιήσει να αφήσουν τους εργαζόμενους να φύγουν.
Τα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας, τα οποία μπορεί να είναι ασταθή από εβδομάδα σε εβδομάδα, τείνουν να είναι ιδιαίτερα ασταθή κατά τις αργίες (4η Ιουλίου).
Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος εξομαλύνει τέτοιες διακυμάνσεις, αυξήθηκε κατά 3.250 στις 235.750. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης