Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Καμία χαλάρωση στις κυρώσεις στη Ρωσία

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Καμία χαλάρωση στις κυρώσεις στη Ρωσία
Θα στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο μας χρειάζεται είπε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία χαλάρωση στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία διατύπωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock, η οποία διεμήνυσε πως η Γερμανία θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο καιρό χρειαστεί.
Όπως είπε, τυχόν χαλάρωση των κυρώσεων δεν θα διασφάλιζε τη συνέχιση της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Μόσχα, απεναντίας, όπως είπε, το Βερολίνο θα διέτρεχε «διπλό» κίνδυνο να υποστεί «εκβιασμό».
«Εάν η γερμανική κυβέρνηση αποδεχόταν πως οποιαδήποτε χώρα μπορεί να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με τον πλέον βάρβαρο τρόπο, αυτό θα μετατρεπόταν σε πρόσκληση προς όλους όσοι καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και τη δημοκρατία να συνεχίσουν σε αυτόν τον δρόμο» υποστήριξε η Baerbock, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία «για όσο μας χρειάζεται».
«Και επομένως θα διατηρήσουμε τις κυρώσεις αυτές, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν διχάζεται η κοινωνία στη χώρα μας» επισήμανε η Baerbock, τη στιγμή πάντως που έχει ανοίξει σε πολιτικό επίπεδο η συζήτηση για την χαλάρωση μέτρων που πλήττουν τη γερμανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης