Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πλήξαμε στρατιωτικό στόχο στη Vinnytsia – Στους 23 οι νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι

Ρωσία: Πλήξαμε στρατιωτικό στόχο στη Vinnytsia – Στους 23 οι νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το κτήριο που επλήγη χρησιμοποιούνταν για συναντήσεις με προμηθευτές όπλων
Σχετικά Άρθρα

Για πλήγμα σε στρατιωτικό στόχο στην πόλη Vinnytsia στην κεντρική Ουκρανία κάνει λόγο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τη στιγμή πάντως που ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky κάνει λόγο για μια «ξεκάθαρη ενέργεια τρομοκρατίας».
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η επίθεση με πύραυλο Cruz είχε στόχο κτήριο, στο οποίο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συναντούσαν ξένους προμηθευτές όπλων.
«Στις 14 Ιουλίου, πύραυλοι Kalibr (Cruz) εκτοξεύθηκαν κατά του Οίκου Αξιωματικών στη Vinnytsia» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η εγκατάσταση αυτή φιλοξενούσε συνάντηση της διοίκησης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με εκπροσώπους ξένων προμηθευτών όπλων…
Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση των συμμετεχόντων» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή του ενημέρωση.

Διαψεύδει το Κίεβο

Ωστόσο το Κίεβο διαψεύδει τα επιχειρήματα των Ρώσων, επισημαίνοντας πως το κτήριο χρησιμοποιούνταν ως πολιτιστικό κέντρο από βετεράνους αν αποστρατεία.
Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι, περισσότεροι από 70 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ενώ άλλοι 18 αγνοούνται.
Σημειώνεται πως δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί οι σοροί 11 ανθρώπων, εκ των οποίων τα δύο είναι παιδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης