Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Συνέχεια των διαπραγματεύσεων της αεροπορικής εταιρίας SAS με τα συνδικάτα των πιλότων, εν μέσω απεργιών

Σουηδία: Συνέχεια των διαπραγματεύσεων της αεροπορικής εταιρίας SAS με τα συνδικάτα των πιλότων,  εν μέσω απεργιών
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις - Ακυρώσεις πτήσεων
Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της αεροπορικής εταιρίας SAS με τα συνδικάτα των πιλότων, μετά τις ολονύχτιες συνομιλίες, για να καταλήξουν σε συμφωνία, στη σκιά της απεργίας των πιλότων για 14η συνεχόμενη ημέρα.
Η πλειοψηφία των πιλότων της SAS στη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία ξεκίνησαν απεργία στις 4 Ιουλίου, μετά από την κατάρρευση των συνομιλιών για όρους που αφορούν το σχέδιο διάσωσης του αερομεταφορέα, οι οποίες ξεκίνησαν εκ νέου στις 13/7 στη Στοκχόλμη.
Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των Νορβηγών πιλότων, Roger Klokset , δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και πιθανώς οι εμπλεκόμενες πλευρές να ήλθαν πιο κοντά σε μία συμφωνία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
«Ίσως. Αλλά δεν ξέρω ακόμα εάν θα υπάρξει συμφωνία», πρόσθεσε.

Ακυρώσεις πτήσεων

Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε την Πέμπτη 14/7 ότι η απεργία έχει ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν 2.550 πτήσεις και να επηρεαστούν 270.000 επιβάτες, ενώ το κόστος της είναι μεταξύ 94 εκατ. και 123 εκατ. δολαρίων.
Σήμερα ακυρώθηκαν 164 πτήσεις της SAS, ή το 62% των προγραμματισμένων δρομολογίων, σύμφωνα με την πλατφόρμα FlightAware.
Σημειώνεται ότι η SAS, βασικοί ιδιοκτήτες της οποίας είναι η Σουηδία και η Δανία, προσπαθούσε επί σειρά ετών να ανταγωνιστεί εταιρίες χαμηλού κόστους, προτού ξεσπάσει η πανδημία που λύγισε τον κλάδο των αερομεταφορέων. Η εταιρία χρειάζεται να προελκύσει νέους επενδυτές και να εξασφαλίσει μια χρηματοδότηση-γέφυρα, ενώ ξεκαθαρίζει ότι πρώτα πρέπει πρώτα να προχωρήσει σε περικοπή κόστους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης