Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, λόγω φόβων για ύφεση στην οικονομία και Apple – Στο -0,7% ο S&P 500, o Nasdaq -0,84%

Πτώση στη Wall, λόγω φόβων για ύφεση στην οικονομία και Apple – Στο -0,7% ο S&P 500, o Nasdaq -0,84%
Αρντητικά πρόσημα στη Wall Street...

Πτώση, από άνοδο, σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, μετά την είδηση ότι η Apple σχεδιάζει επιβράδυνση των προσλήψεων και ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα…
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -0,69%, στις 31.072 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε 0,84%, στις 3.830 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε μείωση 0,81%, στις 11.360 μονάδες
Καταγραφή_280.JPG
Στα επιχειρηματικά, η Apple σχεδιάζει να επιβραδύνει τόσο τις προσλήψεις όσο και τις δαπάνες σε ορισμένες μονάδες, το επόμενο έτος, για να αντιμετωπίσει μια πιθανή οικονομική ύφεση, αναφέρει το Bloomberg News, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.
Μια τέτοια κίνηση θα τοποθετούσε την Apple στην ίδια θέση με πολλές άλλες αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Meta Platforms και Tesla που έχουν ανακοινώσει την επιβράδυνση των προσλήψεων.
Η μετοχή της Apple, μετά το δημοσίευμα, γύρισε σε πτώση 1,6% στα 147,6 δολάρια.

Στα 2,93 δισ. ανήλθαν τα κέρδη της Goldman Sachs στο β' 3μηνο του 2022, ή 7,73 δολάρια ανά μετοχή, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 6,75 δολάρια.
Η Goldman Sachs εμφάνισε έσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς οι trades σταθερού εισοδήματος απέφεραν περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα έσοδα από τα αναμενόμενα.
Η Goldman τείνει να έχει καλύτερες επιδόσεις από άλλες τράπεζες σε περιόδους υψηλής αστάθειας, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία.
Αλλά είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους εταιρικούς συμβούλους στη Wall Street και η επιβράδυνση των IPO και των συγχωνεύσεων ήταν ευρέως διαδεδομένη.
Επίσης, η Goldman Sachs ανακοίνωσε έσοδα 11,86 δισ. δολαρίων, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του έτους τα έσοδα ήταν 24,80 δισ. δολάρια.
Στα 5,93 δισ. δολάρια ή 73 σεντς ανά μετοχή υποχώρησαν τα κέρδη της Bank of America για το τρίμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, σημειώνοντας «βουτιά» 34%, από 8,96 δισ. δολάρια ή 1,03 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.
Η πτώση οφείλεται στην υποχώρηση των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική.
Οι επενδυτικές τράπεζες της Wall Street, υφίστανται πτώση της δραστηριότητας το πρώτο εξάμηνο του 2022 εν μέσω αστάθειας στις κεφαλαιαγορές, γεωπολιτικών εντάσεων και κλίματος κινδύνου που έχει σαρώσει τις αγορές παγκοσμίως.
Την ίδια στιγμή, με τις εισαγωγές στο χρηματιστήριο «στο πάγο» και τις εταιρείες να πατούν φρένο στις συναλλαγές, οι προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής της Bank of America μειώθηκαν κατά 47% στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το αναφερόμενο τρίμηνο.
Τα έσοδα στο τρίμηνο, καθαρά από τόκους, αυξήθηκαν 6% στα 22,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
 
Κέρδη στην Ευρώπη με... φόρα από τη Wall - Ο DAX +0,74%, τα βλέμματα στην ΕΚΤ

Κέρδη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το rebound στη Wall Street, με τον ενδιαφέρον να στρέφεται στις κρίσιμες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), την προσεχή Πέμπτη (21/7).
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,74%, στις 12.959 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,9%, στις 7.223 μονάδες.
Στις 6.093 μονάδες με άνοδο 0,93% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ανέκαμψε 1,13% στις 21.073 μονάδες.

Στα μάκρο, πίσω στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη και αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, καθώς προσπαθεί να περιορίσει τον πληθωρισμό.
Πέρα από την απόφαση για το επιτόκιο και τη συνέντευξη Τύπου της προέδρου της ΕΚΤ, Christine Lagarde, η συνάντηση αναμένεται να ρίξει φως στο νέο εργαλείο του μπλοκ για να κρατήσει τις αποδόσεις των ομολόγων σε επίπεδο χώρας από υπερβολικά υψηλά επίπεδα.
Tην Τρίτη 19 Ιουλίου θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουλίου στην Ευρωζώνη.
Επίσης,εντάσεις προκαλούν στην Ευρώπη οι ανησυχίες για το εάν η Ρωσία θα ξαναρχίσει τη ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, ενώ η Ιταλία αναμένει τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις.

Στην Ασία, κλειστό παραμένει σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε άλμα 2,5%.
Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να ενισχύεται 2,5% στα 96,9 δολ. το βαρέλι, ενώ το brent σημειώνει άνοδο 2,6% στα 103,84 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης