Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναψυκτικό κοστίζει 13 ευρώ - Στα ύψη οι τιμές σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ευρώπης

Αναψυκτικό κοστίζει 13 ευρώ -  Στα ύψη οι τιμές σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ευρώπης
Ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τις Βαλεαρίδες Νήσους αυξήθηκε κατά 300% σε ετήσια βάση τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ισπανίας.
Σχετικά Άρθρα

Ένα εστιατόριο δίπλα τη θάλασσα χρεώνει 30 ευρώ για ένα burger ενώ, σε ένα πολυτελές beach club, η ξαπλώστρα μπορεί να κοστίσει 500 ευρώ τον Αύγουστο.
Αν και η Ισπανία θεωρείται γενικά ένας ταξιδιωτικός προορισμός σε λογικές τιμές, η Ίμπιζα είναι γνωστή για τις πολύ ακριβές τιμές.
«Η Ίμπιζα είναι πολύ ακριβή, ήταν πάντα ακριβή», δήλωσε στο CNBC ο Ben Pundole σύμβουλος πολυτελών ξενοδοχείων και επισκέπτης του νησιού. «Αλλά ο κόσμος είναι πρόθυμος να πληρώσει, παρά τις αδιανόητα υψηλές τιμές.
«Μετά από 23 χρόνια στη Νέα Υόρκη, μπορώ να συγκρίνω τις τιμές μόνο με τα Χάμπτονς στο απόγειο της σεζόν».

Ανοδικές τιμές

Ενώ οι χίπις έλκονταν από την Ίμπιζα για τις «μαγνητικές» δονήσεις τη δεκαετία του 1960, ο Βρετανοαυστραλός Toni Paik έβαλε το νησί στον χάρτη των κορυφαίων προορισμών, όταν άνοιξε το ξενοδοχείο Pikes, τώρα γνωστό ως Pikes Ibiza, το 1980, που έχει φιλοξενήσει πολλούς διάσημους όπως οι Freddie Mercury, George Michael και Kylie Minogue.
Κατά τη δεκαετία του 1980 ξεχώρισαν και τα πασίγνωστα πλέον κλαμπ Amnesia, Space (Hi Ibiza) και Pacha, που τώρα χρεώνουν 13 ευρώ για ένα κουτί Coca-Cola.

Οι επιχειρήσεις αναπληρώνουν τη χασούρα της πανδημίας

Οι τιμές είναι αυξημένες φέτος σε εστιατόρια, κλαμπ, τουριστικά γραφεία και ταξί.
«Ο επιχειρήσεις αναπληρώνουν τα δύο χρόνια χαμένων εσόδων, υπάρχουν ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και η περιορισμένη ζήτηση είναι τεράστια», εξηγεί ο Ben Pundole στο CNBC.
Πράγματι, ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τις Βαλεαρίδες Νήσους αυξήθηκε κατά 300% σε ετήσια βάση τον Μάιο, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ισπανίας.

www.bankinhnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης