Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία κρατικοποιεί πλήρως την EDF με 9,7 δισ. ευρώ - Ράλι 15% στη μετοχή

Η Γαλλία κρατικοποιεί πλήρως την EDF με 9,7 δισ. ευρώ - Ράλι 15% στη μετοχή
Το ποσό των 9,7 δισ. ευρώ προσφέρει το γαλλικό δημόσιο για την πλήρη κρατικοποίηση του κολοσσού ηλεκτρικής ενέργειας
Σχετικά Άρθρα

Το ποσό των 9,7 δισ. ευρώ προσφέρει το γαλλικό δημόσιο για την πλήρη κρατικοποίηση του κολοσσού ηλεκτρικής ενέργειας Electricite de France (EDF),  εξέλιξη η οποία θα της λύσει τα χέρια για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης.
Η μετοχή σημειώνει άλμα 15% στο χρηματιστήριο του Παρισιού. 
Σύμφωνα με το Bloomberg, το γαλλικό κράτος θα προσφέρει 12 ευρώ ανά μετοχή για να αποκτήσει το 16% της EDF που δεν κατέχει ήδη, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
Πρόκειται για premium 53% στην τιμή κλεισίματος των 7,84 ευρώ των μετοχών της EDF στις 5 Ιουλίου.
«Η τιμή βρίσκεται στο υψηλό επίπεδο εύρους, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες της αγοράς», δήλωσε ο Gregory Lafitte, αναλυτής της Tradition.
Οι περισσότερες εκτιμήσεις για την τιμή προσφοράς κυμαίνονταν από 10,50 έως 12,50 ευρώ, πρόσθεσε.
Στόχος της γαλλικής κυβέρνησης είναι ο πλήρης κρατικός έλεγχος, προκειμένου να διατηρήσει υπό έλεγχο τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών, προχωρώντας παράλληλα σε μαζικές επενδύσεις για τη μείωση της εξάρτησης της χώρας από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα.
Οι υφιστάμενοι αντιδραστήρες της εταιρείας κοινής ωφελείας πλήττονται από την επιδείνωση της αξιοπιστίας, ενώ η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων παρεμποδίστηκε από καθυστερήσεις και υπερβάσεις κόστους.

EDF.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης