Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Οι Ουκρανοί θα χτυπήσουν την Κριμαία με HIMARS (ΗΠΑ) – Οι Ρώσοι σχεδιάζουν επίθεση σε Siversk - Bakhmut

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Οι Ουκρανοί θα χτυπήσουν την Κριμαία με HIMARS (ΗΠΑ) – Οι Ρώσοι σχεδιάζουν επίθεση σε Siversk - Bakhmut
Oι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν μεγάλη επίθεση σε Siversk - Bakhmut περιοχές του Donetsk στην Ανατολική Ουκρανία

Προς επικίνδυνη κλιμάκωση βαίνει ο πόλεμος στην Ουκρανία αφού οι Ουκρανικές δυνάμεις σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τους πυραύλους υψηλής κινητικότητας ή σύστημα HIMARS στην Κριμαία που κατέχουν οι ρώσοι από το 2014.
Εν τω μεταξύ οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν μεγάλη επίθεση σε Siversk - Bakhmut περιοχές του Donetsk στην Ανατολική Ουκρανία.
Την ίδια στιγμή ρώσοι αξιωματούχοι και εκπρόσωποι του Luhansk και Donetsk υποστηρίζουν ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία θα μπορούσε να κρατήσει έως τον Οκτώβριο του 2022.

Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν HIMARS στην Κριμαία

Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι προτρέπουν τις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν το σύστημα πυραύλων υψηλής κινητικότητας (HIMARS) αμερικανικής κατασκευής εναντίον ρωσικών στόχων στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία ελέγχει από το 2014.
Όταν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν για πρώτη φορά ότι στέλνουν το πυραυλικό σύστημα HIMARS στην Ουκρανία, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden δήλωσαν ότι έλαβαν «διαβεβαιώσεις» από Ουκρανούς αξιωματούχους ότι οι πύραυλοι δεν θα χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν ρωσικό έδαφος
Όταν ρωτήθηκαν αμερικανοί αξιωματούχοι εάν το HIMARS μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Κριμαία, η απάντηση που δόθηκε ήταν η εξής «η Κριμαία είναι Ουκρανία».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν και δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουν την υποτιθέμενη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.
Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στον απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμο της Ρωσίας εναντίον του λαού της Ουκρανίας» ανέφερε παράγοντας του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι Ουκρανοί προετοιμάζονται

Ουκρανικός αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών τόνισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να αρχίσουν να επιτίθενται σε ρωσικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία με το σύστημα HIMARS.

Προειδοποίηση Ρωσίας… εάν χτυπηθεί η Κριμαία… θα τελειώσουν την Ουκρανία

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας D. Medvedev, ο οποίος υπηρετεί ως αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, προειδοποίησε ότι εάν η Ουκρανία εξαπολύσει επιθέσεις στην Κριμαία, θα αποτελεί «ημέρα μηδέν» για την ουκρανική ηγεσία.
Το γεγονός ότι η Ουκρανία και τα δυτικά έθνη δεν αναγνωρίζουν την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος αποτελεί «συστημική απειλή» για τη Ρωσία ανέφερε ο Medvedev.
«Εάν κάποιο κράτος, είτε η Ουκρανία είτε μια χώρα του ΝΑΤΟ, πιστεύει ότι η Κριμαία δεν είναι μέρος της Ρωσίας, είναι μια συστημική απειλή για εμάς».

Τι είναι το πυραυλικό σύστημα HIMARS;

Τα HIMARS αμερικανικής κατασκευής που έχουν στείλει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι εξοπλισμένα με πυραύλους που μπορούν να φτάσουν στόχους έως και 50 μίλια μακριά.
Τα πυραυλικά συστήματα θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, αλλά οι ΗΠΑ επέλεξαν το βεληνεκές των 50 μιλίων και αναζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν το ρωσικό έδαφος για να αποτραπεί κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζουν μεγάλη επίθεση σε Siversk - Bakhmut

Η συνάντηση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Sergey Shoigu στις 18 Ιουλίου με τον διοικητή του Σώματος της Ανατολικής Δύναμης Αντιστράτηγο Rustam Muradov κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα επιχειρήσουν επίθεση για την κατάληψη του Slovyansk σε αυτό το στάδιο, αλλά θα επικεντρωθεί στην κατάληψη του Siversk και του Bakhmut.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 18 Ιουλίου ότι ο Sergey Shoigu έχει θέσει ως προτεραιότητα την καταστροφή ουκρανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και συστημάτων πυροβολικού.
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι οι ομάδες της Κεντρικής και Νότιας δύναμης συμμετείχαν στην κατάληψη της Περιφέρειας Luhansk υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη στρατηγού Aleksandr Lapin και του στρατηγού Sergey Surovikin.
Το Σώμα της Ανατολικής Δύναμης πιθανότατα αποτελείται από στοιχεία της Ρωσικής Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (EMD), τα οποία έχουν δραστηριοποιηθεί κατά μήκος του άξονα Izyum στην περιοχή Kharkiv.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σειρά από χερσαίες επιθέσεις ανατολικά του Siversk και νότια του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις προσπάθειες για να προχωρήσουν στην Avdiivka και πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής προς Donetsk - Avdiivka.
Οι ρωσικές αρχές συνεχίζουν να ενσωματώνουν τις κατεχόμενες περιοχές στη ρωσική εμπορική οικονομία.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές και χτυπήματα με το πυροβολικό στα βορειοδυτικά του Slovyansk και μπορεί να προετοιμάζονται να επαναλάβουν τις επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοδυτικά του Izyum προς το Barvinkove αλλά και προς Dmytrivka βορειοανατολικά του Barvinkove κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T2122.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιπρόσθετα χτυπήματα γύρω από το Barvinkove στις περιοχές Karnaukhivka και Virnopillya.
Οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν προέλαση νοτιοδυτικά του Izyum για να συμπληρώσουν τις προόδους προς το Slovyansk από τα νοτιοανατολικά του Izyum ή να ανοίξουν μια νέα προέλαση προς το Kramatorsk, αν και τα ρωσικά στρατεύματα είναι απίθανο να προχωρήσουν επιτυχώς στο Kramatorsk από το Barvinkove λόγω του περίπλοκου εδάφους.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης τα χτυπήματα απευθείας στο Slovyansk και σε οικισμούς στα ανατολικά του Slovyansk, συμπεριλαμβανομένων των Tetyanivka, Donetske και Starodubivka
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια σειρά από χερσαίες επιθέσεις στα ανατολικά του Siversk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν τις ρωσικές προσπάθειες να βελτιώσουν τις τακτικές τους θέσεις προς τις κατευθύνσεις Bilohorivka - Hryhorivka, Zolotarivka - Verkhnokamyanske, Zolotarivka - Serebryan και Verkhnokamyanka -Verkhnokamyanske.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επίσης περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Spirne, περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Siversk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις τοπικές χερσαίες επιθέσεις νότια του Bakhmut.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να προχωρήσουν κατά μήκος της γραμμής Myronivka-Vuhledar, περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσθετες περιορισμένες επιθέσεις στο Novoluhanske και στη Semihirya, επίσης νότια του Bakhmut, αλλά δεν έκαναν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενέτειναν τις χερσαίες επιθέσεις προς την Avdiivka.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν να βελτιώσουν την τακτική τους θέση γύρω από το Verkhnotoretske και την Kamyanka, και τα δύο βορειοανατολικά της Avdiivka.
Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) Eduard Basurin ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του DNR έχουν αποκλείσει εντελώς τον δρόμο από την Avdiivka προς την Konstyantynivka (βόρεια της Avdiivka) και έχουν περικυκλώσει την Avdiivka.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν στη διατήρηση των κατεχόμενων γραμμών και στην αποτροπή μιας ουκρανικής επίθεσης κατά μήκος του Νότιου Άξονα.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς κατά μήκος της γραμμής επαφής κατά μήκος του Νότιου Άξονα.
Αξιωματούχοι της Περιφέρειας Kherson ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να αλλάζουν τις περιοχές συγκέντρωσής τους σε πυκνοκατοικημένες περιοχές σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τα ουκρανικά χτυπήματα στις ρωσικές θέσεις.

Το ρωσικό κανάλι στο Telegram το Rybar ισχυρίστηκε στις 18 Ιουλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αυξάνουν δυνάμεις και εξοπλισμό κοντά στη γραμμή επαφής στην κατεύθυνση Mykolaiv -Kryvyi Rih, προετοιμάζοντας μια επίθεση στην περιφέρεια Kherson.
Οι ουκρανικές δυνάμεις έστησαν μια πλωτή γέφυρα προετοιμάζοντας μια πιθανή επίθεση στον ποταμό Inhulets κοντά στο Arhanhelske, στην περιφέρεια Kherson.
xx1_13.png
xx2_13.png
xx3_14.png

xx4_12.png

xx5_9.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης