Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία σχεδιάζει να προσαρτήσει τις Ουκρανικές περιοχές Kherson, Zaporizhia, Donetsk, Luhansk στις 11 Σεπτεμβρίου 2022

Η Ρωσία σχεδιάζει να προσαρτήσει τις Ουκρανικές περιοχές Kherson, Zaporizhia, Donetsk, Luhansk στις 11 Σεπτεμβρίου 2022
Προσάρτηση Ουκρανικών εδαφών στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 σχεδιάζει η Ρωσία

Η Ρωσία σχεδιάζει να προσαρτήσει τις Ουκρανικές περιοχές Kherson, Zaporizhia, Donetsk, Luhansk στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 με βάση πολλές ρωσικές πηγές οι οποίες εμπλέκονται στις προετοιμασίες.

Εν τω μεταξύ αυξάνονται οι εκκλήσεις μεταξύ των Ρώσων εθνικιστικών και φιλοπολεμικών φωνών προς τον Ρώσο Πρόεδρο Putin να επεκτείνει τους πολεμικούς στόχους της Ρωσίας, να κινητοποιήσει πλήρως το κράτος για πόλεμο και να απορρίψει το πρόσχημα ότι η Ρωσία δεν εμπλέκεται σε πόλεμο.
Ο πρώην Ρώσος διοικητής και ο εθνικιστής Igor Girkin παρουσίασε έναν εκτενή κατάλογο στρατιωτικών, οικονομικών και πολιτικών ενεργειών που, όπως υποστηρίζει, πρέπει να κάνει το Κρεμλίνο για να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Πρώτη ενέργεια αυτής της λίστας είναι η εγκατάλειψη της ρητορικής της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» και ο καθορισμός των επίσημων στόχων του πολέμου στην Ουκρανία
Ο ίδιος υποστήριξε επεκτατικούς εδαφικούς στόχους πέρα από τις δεδηλωμένες φιλοδοξίες της Ρωσίας στο Donbass, συμπεριλαμβανομένης της επανένωσης ολόκληρης της επικράτειας της Novorossiya «Νοβοροσίγια» που περιλαμβάνει το Kharkiv, Dnipropetrovsk, Mykolaiv, Odesa, Zaporizhia, Kherson, Donetsk, Luhansk και Kryvyi Rih) με τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη δημιουργία ενός κράτους Malorossiya (όλη η Ουκρανία μέχρι τα πολωνικά σύνορα).

Προσάρτηση Ουκρανικών εδαφών στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 σχεδιάζει η Ρωσία

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να προσαρτήσει το κατεχόμενο ουκρανικό έδαφος το φθινόπωρο του 2022 και κατά το πιθανότερο 11 Σεπτεμβρίου 2022.
Η Ρωσία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια έκδοση του «εγχειριδίου προσάρτησης» του 2014 στην Ουκρανία και «εξετάζει λεπτομερή σχέδια» για την προσάρτηση της Zaporizhia, Kherson, Donetsk, Luhansk.

Βασικά σημεία
Οι εκκλήσεις που έγιναν από ρωσικές εθνικιστικές και φιλοπολεμικές φωνές προς το Κρεμλίνο να ορίσει επίσημα τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ως πόλεμο, να διεξάγει γενική επιστράτευση και να επιδιώξει διευρυμένους εδαφικούς στόχους έφθασαν σε κρεσέντο στις 19 Ιουλίου.

Η Ρωσία πιθανότατα θα επιχειρήσει να προσαρτήσει τις κατεχόμενες περιφέρειες Kherson, Zaporizhia, Donetsk και Luhansk στη Ρωσία στις 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες για την επανέναρξη των επιθετικών επιχειρήσεων προς το Slovyansk από τα νοτιοανατολικά του Izyum και γύρω από το Barvinkove.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στα ανατολικά του Siversk και είχαν μερική επιτυχία σε χερσαίες επιθέσεις στα ανατολικά του Bakhmut.

Οι ρωσικές αρχές συνεχίζουν να αξιοποιούν μη συμβατικές πηγές μαχητικής ισχύος για να αποφύγουν τη γενική κινητοποίηση.

Οι ρωσικές αρχές κατοχής κλιμακώνουν τα μέτρα επιβολής του νόμου για την προστασία του διοικητικού ελέγχου των κατεχόμενων περιοχών.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά του Slovyansk από τα νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά του Izyum στις 19 Ιουλίου.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες για να επαναλάβουν την επίθεση προς το Slovyansk.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρωσικά στρατεύματα διεξήγαγαν μια αναγνωριστική επιχείρηση στο Dmytrivka, βόρεια του Barvinkove, και συνέχισαν να βομβαρδίζουν οικισμούς βορειοδυτικά του Slovyansk κατά μήκος των συνόρων Kharkiv - Donetsk, συμπεριλαμβανομένων των Dibrovne, Dolyna, Adamivka και Bohorodychne.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης να πλήττουν απευθείας το Slovyansk προκειμένου να καταλάβουν την πόλη.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στα ανατολικά του Siversk στις 19 Ιουλίου.
Ουκρανικές και ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι τα ρωσικά στρατεύματα συμμετείχαν σε σκληρές μάχες θέσης σε Hryhorivka, Spirne, Ivano - Darivka, Serebryanka και Verkhnokamyansk, όλες οι περιοχές σε απόσταση 10 χιλιομέτρων ανατολικά του Siversk.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις συμμετείχαν σε επιθέσεις καταστρέφοντας ουκρανικό εξοπλισμό μέσα και γύρω από το Siversk, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στις χερσαίες επιθέσεις.
Στόχος της Ρωσίας είναι η άμεση κατάληψη του Siversk

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν σταδιακά κέρδη ανατολικά του Bakhmut και συνέχισαν τις προσπάθειες να προχωρήσουν προς το Bakhmut από το νότο στις 19 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εδραιώθηκαν επιτυχώς στα νότια προάστια του Pokrovske, περίπου 5 χλμ. ακριβώς ανατολικά του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επιπλέον περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις στα νότια του Bakhmut γύρω από τη Vershyna, τη Semihirya και το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Vuhledar.

Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν πολεμικές επιχειρήσεις για να διατηρήσουν τις κατεχόμενες γραμμές στην κατεύθυνση της πόλης Kharkiv στις 19 Ιουλίου.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις υποχώρησαν μετά από μια ανεπιτυχή αναγνωριστική επίθεση στο Udy στις 19 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις αεροπορικές επιδρομές, στα βόρεια, βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά της πόλης του Kharkiv.

Νότιος Άξονας - Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επικεντρώνονται στον εξοπλισμό των υφιστάμενων αμυντικών γραμμών, στην ανάπτυξη δευτερευουσών αμυντικών γραμμών και σε βολές κατά ουκρανικών θέσεων κατά μήκος του Νότιου Άξονα στις 19 Ιουλίου.
Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν S-300 για να χτυπήσουν χερσαίους στόχους σε γεωργική γη στην περιφέρεια Mykolaiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επικεντρώνουν τα πυρά κατά των ουκρανικών θέσεων κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Mykolaiv - Kherson, προκειμένου να αποτρέψουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις σε αυτήν την περιοχή.

Σύμφωνα με αναφορές, οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν συστήματα πυραύλων υψηλής κινητικότητας (HIMARS) για να χτυπήσουν τη γέφυρα Antonivskyi πάνω από τον ποταμό Dnipro, ανατολικά της πόλης Kherson, στις 19 Ιουλίου, προκαλώντας μικρή ορατή ζημιά στην γέφυρα.
Ένα κανάλι στο Telegram που συνδέεται με τους Ουκρανούς αντάρτες σημείωσε ότι αυτή η γέφυρα είναι μια σημαντική οδός ανεφοδιασμού για τη ρωσική ομάδα στη δεξιά όχθη του Dnipro, υποδεικνύοντας ότι η ρωσική επιμελητεία απειλείται όλο και περισσότερο από ουκρανικά όπλα υψηλής ακρίβειας

Οι ρωσικές κατοχικές αρχές συνέχισαν τις προσπάθειες για την ενίσχυση των διοικητικών καθεστώτων στην κατεχόμενη Ουκρανία στις 19 Ιουλίου.
Η Ουκρανική Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) δημοσίευσε ένα έγγραφο που φέρεται να προέρχεται από την κατοχική διοίκηση της Kherson, το οποίο εξουσιοδοτούσε τη γενική εντατικοποίηση των μέτρων επιβολής του νόμου στα κατεχόμενα τμήματα της περιφέρειας.
Το GUR δημοσίευσε επίσης ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από τον υποστηριζόμενο από τη Ρωσία επικεφαλής της περιφέρειας Kakhovskyi της Kherson, το οποίο παρέχει στις αρχές επιβολής του νόμου τη διακριτική ευχέρεια να κρατούν και να ερευνούν κατοίκους.
Το Υπουργείο Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR) ανέφερε ομοίως ότι οι αρχές επιβολής του νόμου του LNR κλιμακώνουν τα μέτρα για να αποτρέψουν την «εξτρεμιστική» δραστηριότητα στο Lysychansk και το Severodonetsk.
cc1_22.png
cc2_23.png
cc3_22.png
cc4_21.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης