Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνδρας περιγράφει: 100 φορές χειρότερη η ευλογιά των πιθήκων από τον κορωνοϊό - Σαν να έβαλαν αποφλοιωτή πατάτας

Άνδρας περιγράφει: 100 φορές χειρότερη η ευλογιά των πιθήκων από τον κορωνοϊό - Σαν να έβαλαν αποφλοιωτή πατάτας
Ασθενής: «Σαν να βάζουν αποφλοιωτή πατάτας πάνω στο δέρμα σου»

Την απίστευτη ταλαιπωρία που βίωσε λόγω της ευλογιάς των πιθήκων περιέγραψε ένας άντρας από το Τέξας.
Ο ασθενής Louk Sanahan δήλωσε στο δίκτυο KHOU 11 του Χιούστον πως η δοκιμασία του ξεκίνησε όταν τον ενημέρωσε η υγειονομική υπηρεσία του Ντάλας πως είχε εκτεθεί στον ιό.
«Είχα πάει σε μπαρ. Είχα πάει σε pool party. Παραβρέθηκα σε μια μουσική εκδήλωση το Σαββατοκύριακο και πρόσφατα όλοι αυτοί οι άνθρωποι βγήκαν θετικοί», είπε ο ασθενής. «Προφανώς επρόκειτο για ένα τηλεφώνημα εντοπισμού επαφών».

«Σαν να βάζουν αποφλοιωτή πατάτας πάνω στο δέρμα σου»

Όπως λέει όμως, πέρασε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε καραντίνα παλεύοντας με τα συμπτώματα, τα οποία και περιέγραψε ως «απόλυτη κόλαση».
«Έχεις αυτές τις φουσκάλες που είναι φλεγμονώδεις και κάθε φορά που ακουμπάει κάτι ή αγγίζει κάτι το δέρμα σε εκείνο το σημείο, κυριολεκτικά νιώθεις σαν κάποιος να βάζει έναν αποφλοιωτή πατάτας πάνω στο δέρμα σου», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο. «Ο πόνος ήταν συνεχής», πρόσθεσε.
Όπως λέει ο Τεξανός, ήταν η πιο τραυματική εμπειρία που είχε στη ζωή του.

«100 φορές χειρότερη η ευλογιά των πιθήκων από τον κορωνοϊό»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NBC DFW, ο νεαρός άνδρας είπε πως η ευλογιά των πιθήκων ήταν «100 φορές χειρότερη» από τον κορωνοϊό, με τον οποίο είχε μολυνθεί το περασμένο καλοκαίρι.
Όπως είπε, είχε γεμίσει με φουσκάλες σε όλο το σώμα και είχε πρησμένους λεμφαδένες.
«Τη 2η μέρα άρχισα να έχω υψηλό πυρετό και αυτό κράτησε για 3 μέρες. Είχα και έναν συνεχή πονοκέφαλο, ενώ οι λεμφαδένες μου ήταν πρησμένοι σαν να ήμουν βάτραχος» ανέφερε, και πρόσθεσε «Είναι η πιο τραυματική εμπειρία που είχα ποτέ. Είναι η χειρότερη αρρώστια που έχω περάσει ποτέ».
Υπενθυμίζεται πως η ευλογιά των πιθήκων, η οποία μεταδίδεται μέσω σωματικών υγρών και παρατεταμένης επαφής, έχει εξαπλωθεί κυρίως μεταξύ ομοφυλόφιλων ανδρών.
Στην Ελλάδα, ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 13.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης