Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αντίο του Boris Johnson: «Ηasta la vista, baby» - Η τελευταία, αινιγματική ομιλία ως πρωθυπουργός

Το αντίο του Boris Johnson: «Ηasta la vista, baby» - Η τελευταία, αινιγματική ομιλία ως πρωθυπουργός
Η αποστολή ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό, προς το παρόν» ανέφερε ο Johnson

Την τελευταία του ομιλία έδωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson στο κοινοβούλιο δεχόμενος χειροκροτήματα από μέλη του Συντηρητικού Κόμματος.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας έδωσε και συμβουλές στον διάδοχό του, λέγοντας:
«Θέλω να χρησιμοποιήσω τα τελευταία δευτερόλεπτα, κύριε πρόεδρε, για να δώσω μερικές συμβουλές στον διάδοχό μου, όποιος κι αν είναι αυτός ή αυτή».
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Johnson βασική προτεραιότητα του νέου πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της Βρετανίας θα πρέπει να είναι να «μείνετε κοντά στους Αμερικανούς, υποστηρίξτε τους Ουκρανούς, υποστηρίξτε την ελευθερία και τη δημοκρατία παντού».
Ακόμη, ο Johnson προτείνει τη μείωση φόρων και τις ρυθμίσεις, όπου αυτό είναι δυνατό, ώστε να γίνει η Βρετανία το καλύτερο μέρος για να ζει και να επενδύει κανείς.
Στη συνέχεια, ο απερχόμενος πρωθυπουργός τόνισε: «Λατρεύω το υπουργείο Οικονομικών, αλλά να θυμάστε ότι αν ακούγαμε πάντα το υπουργείο Οικονομικών δεν θα είχαμε κατασκευάσει το M25 ή τη σήραγγα της Μάγχης».
Συμβούλεψε, ακόμη, τους συναδέλφους του να εστιάζουν στον δρόμο που έχουν μπροστά τους, να μην παραλείπουν, όμως, να ελέγχουν πάντοτε τον... καθρέφτη. «Και να θυμάστε... Δεν είναι το Twitter που μετράει, αλλά οι άνθρωποι που μας έστειλαν εδώ» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Johnson, αναφερόμενος στο -αγαπημένο του, κατά τα άλλα- μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Τόνισε, ακόμη, πως τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής μου, χωρίς βέβαια να παραλείψει να υπενθυμίσει σε όλους ότι ο ίδιος συνέβαλε ώστε οι Τόρις να πάρουν τη μεγαλύτερη πλειοψηφία εδώ και 40 χρόνια και να προκαλέσουν μια τεράστια αναδιάταξη στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου.

Johnson: Αλλάξαμε τη δημοκρατία μας και αποκαταστήσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία

«Κύριε πρόεδρε, αλλάξαμε τη δημοκρατία μας και αποκαταστήσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία, όπως είπε ο σωστός, αξιότιμος φίλος μου. Βοηθήσαμε και βοήθησα ώστε αυτή η χώρα να περάσει από μια πανδημία και βοηθήσαμε να σωθεί μια άλλη χώρα από τη βαρβαρότητα. Και, ειλικρινά, αυτό είναι αρκετό για να συνεχίσω.
Η αποστολή ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό, προς το παρόν» ανέφερε ο Johnson και κατέληξε:
«Θέλω να σας ευχαριστήσω, κύριε πρόεδρε, θέλω να ευχαριστήσω όλο το υπέροχο προσωπικό της Βουλής των Κοινοτήτων, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και τους συναδέλφους μου, θέλω να ευχαριστήσω τον σωστό, αξιότιμο φίλο μου στην αντιπολίτευση, κύριε πρόεδρε, θέλω να ευχαριστήσω όλους εδώ.
»Και hasta la vista, baby» (αντίο, μωρό μου), είπε τέλος ο Μπόρις Τζόνσον, δεχόμενος πολλά χειροκροτήματα και επευφημίες από μέλη των Τόρις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης