Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ στέλνουν άλλα τέσσερα πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς HIMARS στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ στέλνουν άλλα τέσσερα πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς HIMARS στην Ουκρανία
Η Ουκρανία λέει ότι με τα πρώτα συστήματα Himars που παρέλαβε από τις ΗΠΑ πριν δύο βδομάδες, έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς πλήγματα σε 30 ρωσικές υποδομές και κόμβους εφοδιασμού
Σχετικά Άρθρα

Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν τέσσερα επιπλέον πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς Himars στην Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Loyd Austin, στο πλαίσιο του τελευταίου στρατιωτικού πακέτου για την ενίσχυση του Κιέβου που αντιμετωπίζει σφοδρό σφυροκόπημα από τις ρωσικές δυνάμεις.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu είχε δώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδωσε εντολή στους στρατηγούς του να δώσουν προτεραιότητα στην καταστροφή των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που στέλνουν τώρα οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, καθώς τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα είναι σε θέση να πλήξουν τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού.
Περίπου πέντε μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην περιοχή Donbass της ανατολικής Ουκρανίας, έχοντας καταλάβει το ένα πέμπτο της χώρας.
«(Θα) συνεχίσουμε να βρίσκουμε καινοτόμους τρόπους για να διατηρήσουμε τη μακροπρόθεσμη υποστήριξή μας προς τους γενναίους άνδρες και γυναίκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και θα προσαρμόσουμε τη βοήθειά μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα διαθέτει την τεχνολογία, τα πυρομαχικά και τη δύναμη πυρός για να υπερασπιστεί τον εαυτό της», δήλωσε ο Austin κατά την έναρξη μιας τηλεδιάσκεψης με τους άλλους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ που αποστέλλουν στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία.
Η Δύση έχει προμηθεύσει την Ουκρανία με μεγαλύτερου βεληνεκούς πυροβολικό και συστήματα πολλαπλών εκτοξευτήρων πυραύλων για να βοηθήσει το Κίεβο να αντέξει παρά την υπεροχή του ρωσικού πυροβολικού σε αριθμό και πυρομαχικά.
Η Ουκρανία λέει ότι με τα πρώτα συστήματα Himars που παρέλαβε πριν δύο εβδομάδες, έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς πλήγματα σε 30 ρωσικές υποδομές και κόμβους εφοδιασμού.
Τα συστήματα Himars έχουν μεγαλύτερο βεληνεκές και είναι πιο ακριβή από το πυροβολικό σοβιετικής εποχής που είχε η Ουκρανία στο οπλοστάσιό της.
Ο Austin δήλωσε ότι το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει επίσης βλήματα για συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων πυραύλων καθώς και πυρομαχικά πυροβολικού.
Με το τελευταίο πακέτο, ο συνολικός αριθμός των Himars που έχουν παραδώσει οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία ανέρχεται σε 16.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δώσει 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια από την έναρξη του πολέμου, εκ των οποίων 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης