Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τον Zelensky και η σύζυγος του... παρακαλά τη Δύση για νέα όπλα: Βοηθήστε μας να επιτύχουμε τη μεγάλη νίκη

Μετά τον Zelensky και η σύζυγος του... παρακαλά τη Δύση για νέα όπλα: Βοηθήστε μας να επιτύχουμε τη μεγάλη νίκη
Η Zelenska είπε ότι τα αμερικανικά όπλα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διασφάλιση μιας «κοινής νίκης»

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Olena Zelenska, απηύθυνε έκκληση προς στους αμερικανούς βουλευτές ώστε να παράσχουν περισσότερη βοήθεια στη χώρα της καθώς αγωνίζεται ενάντια σε μια πεντάμηνη ρωσική εισβολή.
Η Zelenska είπε ότι τα αμερικανικά όπλα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διασφάλιση μιας «κοινής νίκης».
«Παραμένουμε εντελώς συντετριμμένοι όταν ο κόσμος μας καταστρέφεται από τον πόλεμο.
Δεκάδες χιλιάδες τέτοιοι κόσμοι έχουν καταστραφεί στην Ουκρανία», είπε, μέσω μεταφραστή, σε μια συναισθηματική ομιλία διάρκειας 15 λεπτών σε μέλη της Βουλής και της Γερουσίας.
Η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelenskiy, έδειξε βίντεο με παιδιά που είπε ότι τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός τρίχρονου αγοριού που τώρα μαθαίνει να χρησιμοποιεί προσθετικά μέλη.
«Πόσα παιδιά σαν αυτόν υπάρχουν στην Ουκρανία; Πόσες οικογένειες σαν κι αυτή μπορεί ακόμα να καταστραφούν από τον πόλεμο;» είπε επιπλέον η ίδια.
«Ζητάω όπλα, όπλα που δεν θα χρησιμοποιηθούν για να διεξάγουν πόλεμο στη γη κάποιου άλλου, αλλά για να προστατεύσουν το σπίτι κάποιου και το δικαίωμα να ξυπνήσουν ζωντανοί σε αυτό το σπίτι.
«Η απάντηση είναι εδώ στην Ουάσιγκτον. Βοηθήστε μας να σταματήσουμε αυτόν τον τρόμο εναντίον των Ουκρανών και αυτή θα είναι η κοινή μας μεγάλη νίκη στο όνομα της ζωής, της ελευθερίας και της επιδίωξης της ευτυχίας».
Οι ΗΠΑ έχουν παράσχει 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον τελευταίο μήνα, αναφέρει η κυβέρνηση Biden.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης