Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liz Truss - Το φαβορί των γραφείων στοιχημάτων για τη διαδοχή του Boris Johnson

Liz Truss - Το φαβορί των γραφείων στοιχημάτων για τη διαδοχή του Boris Johnson
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, η Liz Truss θα κέρδιζε με χαρακτηριστική άνεση της ηγεσία των Συντηρητικών, συγκεντρώνοντας ποσοστό 62% μεταξύ των μελών του κόμματος, έναντι μόλις 38% για τον Rishi Sunak.
Σχετικά Άρθρα
Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Liz Truss μπαίνει στην τελική ευθεία της αναμέτρησής της με τον Rishi Sunak για την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της χώρας, ως φαβορί, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων.
Και οι δύο θεωρούν ότι είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι για να κερδίσουν στις βουλευτικές εκλογές του 2024 το Εργατικό κόμμα, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις, κυρίως με αφορμή τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα της κυβέρνησης του Boris Johnson.
Όμως, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, η Liz Truss θα κέρδιζε με χαρακτηριστική άνεση της ηγεσία των Συντηρητικών, συγκεντρώνοντας ποσοστό 62% μεταξύ των μελών του κόμματος, έναντι μόλις 38% για τον Rishi Sunak.
Το 40% των ερωτηθέντων σχολίασε επίσης ότι «δεν έχει εμπιστοσύνη» στον Sunak.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέμεινε απόψε ότι είναι σε καλύτερη θέση για να κερδίσει τους Εργατικούς στις βουλευτικές εκλογές.
Μιλώντας στη λαϊκή εφημερίδα Daily Mail, η Liz Truss προέβαλε κυρίως τις «συντηρητικές αξίες» της και την πρόθεσή της να μειώσει αμέσως τους φόρους που έχουν αυξηθεί «στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 70 ετών».
Το πρωί, σε συνέντευξη στο BBC, η Truss είπε ότι θα ήθελε «να συνεχίσει ο Boris ως πρωθυπουργός», παρά τα σκάνδαλα, όμως «δεν είχε πλέον την υποστήριξη» του κόμματος στο κοινοβούλιο.
Από τις στήλες της Daily Telegraph, που τιτλοφορεί το θέμα της «Πλεονέκτημα στην Truss», ο Sunak προσπαθεί από την πλευρά του να διεκδικήσει την κληρονομιά της Margaret Thatcher από την αντίπαλό του.
«Έχω θατσερικές αξίες, πιστεύω στη δουλειά, στην οικογένεια και την ακεραιότητα. Είμαι θατσεριστής και θα κυβερνούσα ως θατσεριστής», επέμεινε.
Ο Sunak υποσχέθηκε επίσης ότι θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις τόσο ριζοσπαστικές όσο εκείνες που έκανε τη δεκαετία του 1980 η «Σιδηρά Κυρία» «για την ανάπτυξη και την ευημερία σε κάθε γωνιά του Ηνωμένου Βασιλείου» αλλά και «για να αδράξουμε τις ελευθερίες που μας έδωσε το Brexit».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης