Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 900 Ουκρανούς σε μια ημέρα σε Οδησσό και Mykolaiv – Στόχοι Slovyansk, Siversk και Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 900 Ουκρανούς σε μια ημέρα σε Οδησσό και Mykolaiv – Στόχοι Slovyansk, Siversk και Bakhmut
Οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν σε Slovyansk, Siversk και Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 900 Ουκρανούς στρατιώτες και ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνονται και ξένοι μισθοφόροι.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας σκότωσαν περισσότερους από 600 ουκρανούς στο κέντρο αναψυχής «Empire» στην περιοχή της Οδησσού και περίπου 320 ουκρανούς στο Mykolaiv.
Συγκεκριμένα στο χωριό Konstantinovka, στην περιοχή της Οδησσού, περισσότεροι από 600 στρατιώτες σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ήταν και 120 ξένοι μισθοφόροι.

Οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν σε Slovyansk, Siversk και Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μερικές χερσαίες επιθέσεις στις 21 Ιουλίου.
Ο υφιστάμενος επιχειρησιακός ρυθμός της ρωσικής πολεμικής μηχανής δεν διαφέρει σημαντικά από αυτόν που ήταν κατά την επίσημα δηλωθείσα επιχειρησιακή παύση μεταξύ 7 Ιουλίου και 16 Ιουλίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν μικρές επιθέσεις καθ' όλη τη διάρκεια του περίοδο στα βορειοδυτικά του Slovyansk και γύρω από τις περιοχές Siversk και Bakhmut.
Από τις 16 Ιουλίου, τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν τις τοπικές επιθέσεις στα ανατολικά του Siversk καθώς και στα ανατολικά και νότια του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις βορειοδυτικά του Slovyansk πραγματοποίησαν στην πραγματικότητα λιγότερες χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kharkiv και Donetsk από ότι κατά την επίσημη επιχειρησιακή παύση.

Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) ανέφερε στις 21 Ιουλίου ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν χρησιμοποιήσει έως και το 55% με 60% των πυραύλων υψηλής ακρίβειας.
Ο εκπρόσωπος του GUR Vadym Skibitksy διευκρίνισε ότι αυτοί οι πύραυλοι υψηλής ακρίβειας περιλαμβάνουν συστήματα Kh-101, Kh-555, Iskander και Kalibr.
Από την άλλη πλευρά, οι ουκρανικές δυνάμεις απέκτησαν πρόσφατα συστήματα πυραύλων υψηλής κινητικότητας (HIMARS).

Βασικά σημεία

Ο τρέχων ρωσικός επιχειρησιακός ρυθμός δεν διαφέρει σημαντικά από τον ρυθμό των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της επίσημης ρωσικής επιχειρησιακής παύσης.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις στα ανατολικά του Siversk και Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια ανεπιτυχή χερσαία επίθεση βόρεια της πόλης του Kharkiv.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χερσαία επίθεση στην περιφέρεια Kherson.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να αποθηκεύουν εξοπλισμό στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia για να τον προστατεύσουν από τα ουκρανικά χτυπήματα.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν στα νοτιοανατολικά του Izyum προς το Slovyansk και στα νοτιοδυτικά του Izyum προς το Barvinkove, αλλά δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη χερσαία επίθεση προς την κατεύθυνση του Slovyansk στις 21 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την Dolyna , Bohorodychne και Adamivka, βορειοδυτικά του Slovyansk, καθώς και διάφορους οικισμούς στην περιοχή του Barvinkove.
Το ρωσικό κανάλι στο Telegram το Readovka σημείωσε ότι οι ρωσικές προσπάθειες να προχωρήσουν προς το Slovyansk πιθανότατα εμποδίζονται συνεχώς από το δύσκολο δασικό έδαφος που περιβάλλει την πόλη.
Επίσης οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν τον έλεγχο των βασικών υψωμάτων γύρω από το Slovyansk, ειδικά προς τα νότια κοντά στο Kramatorsk και στα ανατολικά στο Raihorodok.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες και ανεπιτυχείς χερσαίες επιθέσεις ανατολικά του Siversk στις 21 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέτυχαν να προχωρήσουν από το Διυλιστήριο Πετρελαίου Lysychansk στη Verkhnokamyanka προς την κατεύθυνση Ivano -Darivka, περίπου 5 χλμ. νοτιοανατολικά του Siversk.
Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν επίσης αεροπορικές επιδρομές σε οικισμούς όπως Serebryanka, Spirne και Hryhorivka.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις νότια του Bakhmut στις 21 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν ρωσικές επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Klynove - Vershyna, περίπου 10 χλμ. νοτιοανατολικά του Bakhmut.
Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν επίσης να πολεμούν νοτιότερα του Bakhmut στο Novoluhanske και κοντά στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Vuhledar.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να βομβαρδίζουν το Bakhmut και τους γύρω οικισμούς.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής επαφής της πόλης Avdiivka - Donetsk στις 21 Ιουλίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν κοντά στη Novoselivka Druha, την Kamyanka και τη Novobakhmutivka με στόχο να κινηθούν προς την Avdiivka.

Νότιος άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση στην περιφέρεια Kherson, αλλά επικεντρώθηκαν κατά τα άλλα στη διατήρηση αμυντικών θέσεων στον Νότιο Άξονα στις 21 Ιουλίου.
Οι ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν χερσαία επίθεση μεγέθους διμοιρίας κοντά στο Andriivka και προς το Lozove, στην περιφέρεια Kherson, αποδείχνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν ένα προγεφύρωμα στον ποταμό Inhulets.
Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν βιομηχανικές περιοχές, ενεργειακές υποδομές και φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη Mykolaiv με επτά αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την περιοχή Nikopol της Περιφέρειας Dnipropetrovsk με συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Grad (MLRS), πιθανότατα από θέσεις στο Enerhodar, και Zaporizhia.
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν έξι ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών και ένα διοικητήριο στις περιοχές Kherson, Beryslav και Kakhova της περιφέρειας Kherson.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να αποθηκεύουν βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia (NPP) στο Enerhodar για να τον προστατεύουν από τα ουκρανικά πλήγματα.
Η ουκρανική κρατική ενεργειακή επιχείρηση Energoatom ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ζήτησαν πρόσβαση στα μηχανοστάσια των αντιδραστήρων 1, 2 και 3 στις 20 Ιουλίου και μετέφεραν 14 τεμάχια βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικά στο μηχανοστάσιο του αντιδραστήρα 2 στις 21 Ιουλίου
Η Energoatom ανέφερε ότι ο ρωσικός εξοπλισμός τοποθετείται κλειστός σε πολύ εύφλεκτα υλικά και καθιστά το μηχανοστάσιο απρόσιτο για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Η Energoatom προειδοποίησε ότι η έκρηξη των ρωσικών πυρομαχικών στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia θα προκαλούσε καταστροφή στην ίδια κλίμακα με την καταστροφή του Chernobyl.
Ο εκπρόσωπος της Στρατιωτικής Διοίκησης της Οδησσού Serhiy Bratchuk δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια ρωσική στρατιωτική θέση στο κατεχόμενο Enerhodar, στην περιφέρεια Zaporizhia, στις 21 Ιουλίου.
cc1_23.png
cc2_24.png

cc3_23.png

cc4_22.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης