Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα βήματα της von der Layen, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Petkov πάει στο Αζερμπαϊτζάν για φυσικό αέριο

Στα βήματα της von der Layen, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Petkov πάει στο Αζερμπαϊτζάν για φυσικό αέριο
Ο Petkov πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν στις 21 και 22 Ιουλίου

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Kiril Petkov συζήτησε με τον Αζέρο πρόεδρο Ilham Aliev για τη δυνατότητα προμήθειας της Βουλγαρίας με επιπλέον ποσότητες αζερικού φυσικού αερίου, πέραν των προβλεπόμενων ποσοτήτων για τον νέο διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας -Βουλγαρίας. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το κέντρο Τύπου του υπουργικού συμβουλίου.
Οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες για πιθανές νέες προμήθειες, όπως κατέστη σαφές κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μεταξύ του Βούλγαρου πρωθυπουργού και του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν.
Petkov και Aliev είχαν διμερή συνάντηση και δείπνο εργασίας την Πέμπτη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μπακού, ο Petkov είχε συνάντηση με Αζέρους εκπροσώπους των επιχειρηματιών που διατηρούν εμπορικές σχέσεις με βουλγαρικές εταιρίες και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα έργα τους.
Σημειώθηκε επίσης ότι ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν νέες ευκαιρίες για την εξαγωγή χημικών λιπασμάτων από την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας και την εισαγωγή τροφίμων και αιθέριων ελαίων για καλλυντικά από τη Βουλγαρία.
Οι αντιπροσωπείες του Βουλγαρο-Αζερικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό Petkov για την υποστήριξή του στον διορισμό του Επίτιμου Προξένου της Βουλγαρίας ώστε να ενισχυθούν οι σχέσεις μεταξύ των εταιριών στις δύο χώρες.
Σήμερα, ο Petkov έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook ότι ο ίδιος και ο πρόεδρος Aliev συζήτησαν μια σειρά κοινών οικονομικών ευκαιριών στους τομείς της γεωργίας, των χημικών λιπασμάτων, των κατασκευών, της άμυνας και της τεχνολογίας της πληροφορίας.
«Η Βουλγαρία θα ανοίξει σύντομα επίτιμο προξενείο στο Αζερμπαϊτζάν. Είναι καιρός η μακροχρόνια φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας να γίνει πραγματική γέφυρα για στρατηγικά οικονομικά έργα και πιο σημαντική ενεργειακή διαφοροποίηση», έγραψε ο Petkov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης