Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters για Ελλάδα: Δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι με καταστροφικές δασικές πυρκαγιές

Reuters για Ελλάδα:  Δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι με καταστροφικές δασικές πυρκαγιές
Η Ελλάδα βιώνει φέτος δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι πυρκαγιών, επισημαίνει το Reuters
Σχετικά Άρθρα

Εκτενές δημοσίευμα του Reuters για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα.
Οι Έλληνες πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις δασικές πυρκαγιές στο νησί της Λέσβου για δεύτερη μέρα την Κυριακή (24/7) ενώ και νέες πυρκαγιές στη δυτική Πελοπόννησο και στη βόρεια Ελλάδα εκκενώνουν κοντινούς οικισμούς εν μέσω καύσωνα, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Μια πυρκαγιά που ξεκίνησε στα ορεινά δάση της Λέσβου στο Αιγαίο κοντά στην Τουρκία το Σάββατο (23/7), κατέκαψε περιουσίες στο παραθαλάσσιο θέρετρο Βατερά και εξακολουθεί να μαίνεται, αναγκάζοντας την εκκένωση δύο ακόμη χωριών – της Βρίσας και του Σταυρού.
Τα Βατερά, μια αμμώδης παραλία μήκους οκτώ χιλιομέτρων (πέντε μίλια) στα νότια της Λέσβου, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Η Λέσβος ήταν στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης της Ευρώπης πριν από έξι χρόνια, επισημαίνει το Reuters.

Δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι

Μια πυρκαγιά εκεί κατέστρεψε σπίτια και τραυμάτισε έναν πυροσβέστη. Η Ελλάδα βιώνει φέτος δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι πυρκαγιών.
Μια πυρκαγιά στα βουνά κοντά στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και ανάγκασε εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν, σε αυτό που οι αρχές αποκαλούν αυτό το καλοκαίρι ένα από τα πιο δύσκολα στη Μεσόγειο.

Καταστρέφεται παρθένο δάσος

Στην ηπειρωτική Ελλάδα, νέα πυρκαγιά απειλεί σπίτια στα Κρέστενα της δυτικής Πελοποννήσου, αναγκάζοντας την εκκένωση του χωριού Γρύλλος.
«Η πυρκαγιά έχει περικυκλώσει την Κρέστενα, υπάρχουν αναφορές για κατεστραμμένα σπίτια, χρειαζόμαστε βοήθεια», είπε ο Αναστάσιος Καρνάρος, μέλος του δημοτικού συμβουλίου.
Η θερμοκρασία αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Ελλάδας καθώς ο καύσωνας που έχει πλήξει άλλες περιοχές της Ευρώπης εξαπλώνεται προς τα ανατολικά και αναμένεται να διαρκέσει για μεγάλο μέρος της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
Στο βόρειο τμήμα της χώρας, μια πυρκαγιά συνεχίζει να καταστρέφει ένα παρθένο δάσος κοντά στη Δαδιά, ένα φυσικό βιότοπο που καίγεται για τέταρτη ημέρα καθώς οι αρχές αγωνίζονται να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού. την καταστροφή του.

reuters_6.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης