Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Το Δημοκρατικό Κόμμα απέκλεισε κάθε συνεργασία με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων

Ιταλία: Το Δημοκρατικό Κόμμα απέκλεισε κάθε συνεργασία με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων
Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την επικράτηση στις εκλογές του Σεπτεμβρίου των κομμάτων της δεξιάς
Σχετικά Άρθρα

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας Enrico Letta απέκλεισε το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας με το λαϊκίστικο Κίνημα 5 Αστέρων ενόψει των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, γράφει το Politico.
Η Ιταλία έχει βυθιστεί σε πολιτική αβεβαιότητα μετά την παραίτηση του Mario Draghi από την πρωθυπουργία την περασμένη εβδομάδα, αφού απέσυραν την υποστήριξή τους τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού —το Κίνημα 5 Αστέρων του Giuseppe Conte, το Φόρτσα Ιτάλια του Silvio Berlusconi και η Λέγκα του Matteo Salvini.
Οι πολιτικές δυνάμεις προετοιμάζονται για τις πρόωρες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Σεπτεμβρίου.
Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη La Repubblica, ο Letta είπε ότι οι Δημοκρατικοί σταθμίζουν πιθανές συμμαχίες.
Δεύτεροι επί του παρόντος στις δημοσκοπήσεις, θα περίμενε κανείς να συμμαχήσουν με τα 5 Αστέρια προκειμένου να αντιμετωπιστεί η άνοδος του κόμματος της εθνικιστικής δεξιάς Αδελφοί της Ιταλίας.
Αλλά ο ρόλος που έπαιξαν τα 5 Αστέρια στην τρέχουσα κρίση ώθησε τους Δημοκρατικούς να απορρίψουν μια τέτοια συμμαχία, είπε ο Letta.
«Η ρήξη με τα 5 Αστέρια γι' αυτές τις εκλογές είναι μη αναστρέψιμη», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση Rai τη Δευτέρα. «Είχα πει στον Conte ότι αν έπαιρνε μια τέτοια απόφαση αυτή θα ήταν η συνέπεια».
Οι Αδελφοί της Ιταλίας, με επικεφαλής την Giorgia Meloni, βρίσκεται στην πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις με 23%, ενώ οι πιθανοί εταίροι τους Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα συγκεντρώνουν αντίστοιχα 8% και 15%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης