Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές δυνάμεις έως τέλη Αυγούστου 2022 θα έχουν καταλάβει και την περιοχή του Donetsk – Πλησιάζουν το Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις έως τέλη Αυγούστου 2022 θα έχουν καταλάβει και την περιοχή του Donetsk – Πλησιάζουν το Bakhmut
Οι ουκρανοί χτύπησαν με MLRS HIMARS την γέφυρα Antonovsky στην Kherson

Έως τέλη Αυγούστου 2022 οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν καταλάβει και την περιοχή του Donetsk σύμφωνα με ορισμένες ρωσικές πηγές…
Εν τω μεταξύ ο ρωσικός στρατός βρίσκεται κοντά στην κατάληψη του Bakhmut μιας κρίσιμης πόλης στην περιοχή του Donetsk

Οι ουκρανοί χτύπησαν με MLRS HIMARS την γέφυρα Antonovsky στην Kherson

Στην περιοχή Kherson, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν επανειλημμένα την γέφυρα Antonovsky με το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα MLRS HIMARS
Ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει τακτικά οικισμούς στην περιοχή της Kherson.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη χτυπήσει επανειλημμένα με το αμερικανικό σύστημα πολλαπλών πυραύλων HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) (MLRS) την γέφυρα Antonovsky κατά μήκος του Δνείπερου, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά.
Οι αρχές αποφάσισαν να περιορίσουν την κυκλοφορία, απαγορεύοντας τη διέλευση φορτηγών.
Μετά τον βομβαρδισμό τη νύχτα της 27ης Ιουλίου, η κυκλοφορία στη γέφυρα αποκλείστηκε εντελώς, ωστόσο, για τους ρώσους η γέφυρα αυτή δεν ήταν στρατηγικής σημασίας.
Η γέφυρα Antonovsky είναι η μόνη οδική γέφυρα που συνδέει τη Kherson, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Δνείπερου, με ένα τμήμα της περιοχής Kherson στην άλλη πλευρά.
KHERSON, UKRAINE – JULY 20, 2022: A view of Antonovsky road bridge across the Dnieper River, damaged by Ukrainian missiles on July 19 and 20. The Russian Armed Forces are carrying out a special military operation in Ukraine in response to requests from the leaders of the Donetsk People's Republic and Lugansk People's Republic for help. Sergei Bobylev/TASSУкраина. Херсон. Автомобильно-пешеходный мост через Днепр, соединяющий Херсон с левобережьем. 19 и 20 июля Вооруженные силы Украины нанесли ракетный удар по мосту. В ответ на обращение руководителей республик Донбасса с просьбой о помощи Вооруженные силы РФ проводят специальную военную операцию на Украине. Сергей Бобылев/ТАСС

Τέλη Αυγούστου οι ρώσοι θα έχουν καταλάβει όλη την περιοχή του Donetsk

Η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία ηγεσία των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας αναφέρει ότι σχεδιάζονται δημοψηφίσματα για την προσάρτηση αυτών των εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πληροφοριών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) Daniil Bezsonov δήλωσε ότι το DNR αναμένει να καταλάβει ολόκληρη την περιφέρεια του Donetsk μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Διάφορες ρωσικές και δυτικές πηγές ανέφεραν ότι η Ρωσία σκοπεύει να διεξαγάγει δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες περιοχές μάλλον στις 11 Σεπτεμβρίου, που έχει προσδιοριστεί ως ημέρα ψηφοφορίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις κέρδισαν έδαφος βορειοανατολικά του Bakhmut και συνεχίζουν να πολεμούν ανατολικά και νότια του Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια περιορισμένη επίθεση βορειοδυτικά του Izyum, με στόχο την περιοχή Izyum-Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες επιθέσεις νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk κοντά στα σύνορα της Περιφέρειας Zaporizhia.

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν στην υπεράσπιση των κατεχόμενων γραμμών και πραγματοποίησαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση στη βορειοδυτική περιφέρεια της Kherson.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να χτυπούν ρωσικούς κόμβους επιμελητείας στην περιφέρεια Kherson.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις βορειοδυτικά του Slovyansk και βομβάρδισαν οικισμούς στα νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά του Izyum στις 26 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν για άλλη μια φορά επίθεση κοντά στο Bohorodychne, περίπου 20 χλμ βορειοδυτικά του Slovyansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια επιχείρηση αναγνώρισης κοντά στο Chepil, περίπου 60 χλμ βορειοδυτικά του Slovyansk μεταξύ των πόλεων Kharkiv και Izyum.
Αυτή η προσπάθεια αναγνώρισης μπορεί να υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν να εξασφαλίσουν το πίσω μέρος των επιχειρήσεων στη γραμμή Izyum - Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν οικισμούς κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kharkiv - Donetsk νοτιοανατολικά του Izyum και γύρω από το Barvinkove, νοτιοδυτικά του Izyum.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ισχυρίστηκε επιπλέον ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή του εθνικού φυσικού πάρκου Sviati Hory, περίπου 20 χλμ βορειοανατολικά του Slovyansk.
Το πάρκο Sviati Hory οριοθετείται από την ανατολική όχθη του ποταμού Siverskyi και είναι απίθανο οι ρωσικές δυνάμεις να έχουν περάσει ακόμη τον ποταμό και να προελαύνουν νοτιοδυτικά προς το Slovyansk.

1)Οι ρωσικές δυνάμεις είτε διέσχισαν τον ποταμό Siverskyi στο Donetsk στα περίχωρα του πάρκου (κάτι που είναι απίθανο δεδομένων των προηγούμενων προκλήσεων που είχαν αντιμετωπίσει τα ρωσικά στρατεύματα σε αντίθετες διαβάσεις ποταμών).

2)Ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διέσχισαν τον ποταμό Siverskyi στο Donetsk στο έδαφος του πάρκου και εμπλέκουν ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή, κάτι που θα ήταν αξιοσημείωτο, αλλά για το οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία.

3)ότι οι ρωσικές δυνάμεις απλώς πραγματοποίησαν απροσδιόριστες επιθετικές ενέργειες κάπου κοντά στο πάρκο και στη γενική περιοχή βορειοανατολικά του Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν εδαφικά κέρδη βορειοανατολικά του Bakhmut μεταξύ 25 και 26 Ιουλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν από έναν Ρώσο στρατιώτη που περπατούσε ελεύθερα κατά μήκος ενός πολύ κατεστραμμένου τμήματος του αυτοκινητόδρομου T1302 Bakhmut - Lysychansk στο Berestove (25 χλμ βορειοανατολικά του Bakhmut) δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του Berestove στις 25 Ιουλίου.
Το βίντεο δείχνει ότι το Berestove έχει ουσιαστικά ισοπεδωθεί από το ρωσικό πυροβολικό και έχει εγκαταλειφθεί εντελώς, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα είχαν αποσυρθεί από την περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα αξιοποιήσουν αυτή τη θέση για να κινηθούν νοτιοδυτικά κατά μήκος του T1302 προς το Soledar και να επιχειρήσουν να επιτεθούν στον Bakhmut από τη γραμμή Berestove - Soledar.
Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν επίσης κοντά στο ίδιο το Soledar.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πολεμούν νότια του Bakhmut στις 26 Ιουλίου.
Αρκετές ρωσικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων μισθοφόρων της Ομάδας Wagner, ανέφεραν ότι οι ρώσοι έχουν πάρει τον έλεγχο του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Vuhlehirska (επίσης μερικές φορές αναφέρεται ως το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Vuhledar) περίπου 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Bakhmut.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν στη Semihirya (ακριβώς βορειοδυτικά του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Vuhlehirska).
Τα ουκρανικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στη Semihirya και οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν βόρεια της περιοχής του εργοστασίου προς το Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk στις 26 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν στο Blahodatne και στο Pavlivka, αμφότερα περίπου 45 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk.
Το Blahodatne βρίσκεται εντός της ελεγχόμενης από τη Ρωσία επικράτειας.
Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν πραγματοποιήσει περιορισμένες αντεπιθέσεις κοντά στο Blahodatne όπως και γύρω από την Pavlivka.
Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν επιπλέον να εστιάζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση της Avdiivka και βομβάρδισαν κατά μήκος της γραμμής επαφής της πόλης Avdiivka-Donetsk.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν τις περιφέρειες της Οδησσού και του Mykolaiv στις 26 Ιουλίου.
Ο εκπρόσωπος της Διοίκησης της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Yuriy Ignat ανέφερε ότι ρωσικά βομβαρδιστικά εκτόξευσαν 13 πύραυλους στον παράκτιο οικισμό Zatoka νότια των εκβολών του Δνείστερου και σε άλλες απροσδιόριστες περιοχές στην περιφέρεια της Οδησσού από τη Μαύρη Θάλασσα και δημοσιεύματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν καταστροφή οικιστικών υποδομών.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας Mykolaiv Vitaly Kim ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 18 πυραύλους στην περιφέρεια Mykolaiv και περίπου οι μισοί από τους πυραύλους έπληξαν μια ανενεργή σιδηροδρομική γέφυρα, βιομηχανικές περιοχές, κατοικημένα κτίρια και ζωτικής σημασίας υποδομές.
Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν έξι πυραύλους κρουζ Kh-59 και 12 πυραύλους από συστήματα αεράμυνας S-300.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν ένα λιμάνι στην περιφέρεια Mykolaiv.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επικεντρώνονται στην υπεράσπιση των κατεχόμενων θέσεων τους και επιχείρησαν μια περιορισμένη επίθεση στη βορειοδυτική περιφέρεια της Kherson. Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν άλλη μια προσπάθεια να προχωρήσουν από την κατεχόμενη Ishchenka στη Bilohirka στις 25 Ιουλίου, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να απωθήσουν τις ουκρανικές θέσεις στην ανατολική όχθη του ποταμού Inhulets.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίσης αεροπορικές επιδρομές σε οικισμούς γύρω από το ουκρανικό προγεφύρωμα πάνω από τον ποταμό Inhulets.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να χτυπούν ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών και συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού στην περιφέρεια Kherson.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια θέση διοίκησης και μια αποθήκη πυρομαχικών της 11ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Επιθέσεως Φρουρών (με έδρα στο Ulan Ude, Buryatia) στη βόρεια περιφέρεια Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να δημιουργήσουν μια πλωτή διάβαση πάνω από τον ποταμό Inhulets στην Darivka (περίπου 24 χλμ βορειοανατολικά της πόλης Kherson) για να επαναλάβουν τη μεταφορά βαρέως εξοπλισμού μετά την καταστροφή μιας γέφυρας από ουκρανικά οπλικά συστήματα.

σσ1.png

σσ2.png

σσ3.png

σσ4.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης