Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Ο πρώην πρωθυπουργός βγήκε στο δρόμο κρατώντας αυτόματο όπλο μετά από διαδηλώσεις

Ιράκ: Ο πρώην πρωθυπουργός βγήκε στο δρόμο κρατώντας αυτόματο όπλο μετά από διαδηλώσεις
Ο al Maliki κάλεσε την ιρακινή κυβέρνηση να επιδιώξει να χρησιμοποιήσει νόμιμα μέσα για να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση στο κύρος του κράτους και των θεσμών του
Ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ, Nouri al Maliki, εμφανίστηκε την Τετάρτη το απόγευμα, φέροντας όπλο κοντά στο σπίτι του, μετά την εισβολή υποστηρικτών του ηγέτη του κινήματος των Σαδριστών στην Πράσινη Ζώνη της πρωτεύουσας Βαγδάτης.
Ο al Maliki στεκόταν στη μέση μιας ομάδας βαριά οπλισμένων φρουρών, ενώ ο ίδιος έφερε «αυτόματο όπλο», αφού έκανε έκκληση στους διαδηλωτές να διαδηλώνουν νόμιμα.
Ο al Maliki κάλεσε την ιρακινή κυβέρνηση να επιδιώξει να χρησιμοποιήσει νόμιμα μέσα για να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση στο κύρος του κράτους και των θεσμών του.
Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε επίσης τους διαδηλωτές να αποσυρθούν αμέσως από την περιοχή, διατηρώντας το νόμιμο δικαίωμα να διαδηλώσουν και να μην παρασυρθούν σε εκκλήσεις για βιαιοπραγίες.
Εκατοντάδες υποστηρικτές των Σαδριστών οργάνωσαν μια διαδήλωση χθες το απόγευμα, Τετάρτη, στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο της Βαγδάτης και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Πράσινη Ζώνη, για να διαμαρτυρηθούν κατά του διορισμού του Μουχάμαντ Σία αλ Σουντάνι, ως πρωθυπουργού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης