Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov: Αναγκαίο να απελευθερώσουμε την Ουκρανία από τα νεοναζιστικά αισθήματα

Peskov: Αναγκαίο να απελευθερώσουμε την Ουκρανία από τα νεοναζιστικά αισθήματα
Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τις ΗΠΑ για την απελευθέρωση αιχμαλώτων πολέμου είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως το Κρεμλίνο πιστεύει πως είναι απαραίτητο να απελευθερωθεί η Ουκρανία γενικά από όλες τις εκδηλώσεις «νεοναζιστικών αισθημάτων» διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του επικεφαλής των φιλορώσων ανταρτών Denis Pushilin, ο οποίος υποστήριξε πως έχει έρθει η ώρα για την απελευθέρωση των ρωσικών πόλεων στην Ουκρανία (αναφέροντας το Κίεβο, το Chernihiv, την Poltava, την Οδησσό, το Dnepropetrovsk, το Kharkov, τη Zaporozhye), ο Peskov υπογράμμισε ότι «το Κρεμλίνο υποστηρίζει την ιδέα ότι είναι απαραίτητο να ελευθερώσουμε γενικά την Ουκρανία από όλα τα είδη και τις εκδηλώσεις νεοναζιστικών αισθημάτων».
«Είναι απαραίτητο να λάβουμε μέτρα, τα οποία επί της ουσίας λαμβάνονται με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, προκειμένου να προστατεύσουμε τους ανθρώπους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk» υποστήριξε ο Peskov.

Καμία συμφωνία με τις ΗΠΑ

Επιπλέον ο Peskov υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ για την ανταλλαγή κρατουμένων
«Δεν υπάρχει συμφωνία σε αυτό το θέμα» είπε ο Peskov, αναφέροντας πως από τη στιγμή που δεν υπάρχουν συμφωνίες, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να σχολιάσει.

Ελπίδα για τουρμπίνα

Όσον αφορά τη λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 ο Peskov υποστήριξε ότι η Μόσχα ελπίζει ότι η τουρμπίνα που είχε σταλεί στον Καναδά για επισκευή, θα επιστραφεί σύντομα στο σταθμό Portovaba και θα αρχίσει η εγκατάσταση της.
Σημειώνεται πως η Gazprom έχει σταματήσει να λειτουργεί μια από τις τρεις μονάδες συμπιεστών στην Portovaya λόγω εργασιών συντήρησης.
Ως αποτέλεσμα η Ρωσία έχει μειώσει την παροχή φυσικού αερίου στα 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα από 170 εκατομμύρια κ.μ. την ημέρα που ήταν σε κανόνες συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης