Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενέργειες να αναλάβει γραμματέας στο ΝΑΤΟ κάνει ο Boris Johnson - Πιθανό ένα γαλλικό βέτο

Ενέργειες να αναλάβει γραμματέας στο ΝΑΤΟ κάνει ο Boris Johnson - Πιθανό ένα γαλλικό βέτο
Ο Jens Stoltenberg, ο οποίος είναι αρχηγός του ΝΑΤΟ από το 2014, αναμένεται να παραιτηθεί όταν λήξει η τρέχουσα θητεία του τον Σεπτέμβριο του 2023
Θα μπορούσε ο Boris Johnson να είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ;
Αυτό υποδηλώνουν πηγές της The Telegraph, η οποία αναφέρει ότι «οι εκρπόσωποι της Ουκρανίας και των Τόρις υποστηρίζουν την ιδέα ότι ο βρετανός πρωθυπουργός είναι πιθανός υποψήφιος, αν και οι σκεπτικιστές εκτιμούν ότι θα ενεργοποιούσε ένα γαλλικό βέτο».
Ο Jens Stoltenberg, ο οποίος είναι αρχηγός του ΝΑΤΟ από το 2014, αναμένεται να παραιτηθεί όταν λήξει η τρέχουσα θητεία του τον Σεπτέμβριο του 2023.

Προαλείφεται το τελευταίο διάστημα ο Johnson

Ο Johnson, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλων πρόσφατα, ίσως προσπαθώντας να αποσπάσει την προσοχή του κοινού και των μέσων ενημέρωσης από το λεγόμενο "Partygate", έχει ήδη επισκεφθεί δύο φορές την Ουκρανία εδώ και έξι μήνες πολέμου - και παραμένει μεταξύ των πιο ειλικρινών δυτικών ηγετών εκφράζοντας συχνά την καταδίκη της Ρωσίας και του Vladimir Putin.
Προ ημερών παρακολούθησε ένα στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης Ουκρανών σε βάση στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Υψηλόβαθμοι Τόρις στην πανίσχυρη επίλεκτη επιτροπή άμυνας - ο Richard Drax και ο Mark Francois - έχουν υποστηρίξει δημόσια τον Johnson για τη θέση.
Αυτός είναι επίσης ο λόγος που πιθανότατα θα λάβει υποστήριξη από τις ΗΠΑ και (αν και μόνο με συμβολική φωνή δεδομένου ότι δεν είναι στο ΝΑΤΟ) από την κυβέρνηση Zelensky στην Ουκρανία επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης