Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: «Η Ελλάδα προσλαμβάνει αστυνομικούς και ιερείς αντί για πυροσβέστες» - Κριτική κατά Μητσοτάκη

Deutsche Welle: «Η Ελλάδα προσλαμβάνει αστυνομικούς και ιερείς αντί για πυροσβέστες» - Κριτική κατά Μητσοτάκη
DW: Οι επενδύσεις στα σώματα ασφαλείας έχουν αυξηθεί δυσανάλογα από την ανάληψη των καθηκόντων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Στις συγκλονιστικές πυρκαγιές που έχουν κατακάψει χιλιάδες στρέμματα στην Ελλάδα αλλά και την κακοδιαχείριση από πλευράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφέρεται σε άρθρο η γερμανική εφημερίδα Deutsche Welle.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας «φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί πλήρως τη σοβαρότητα της κατάστασης ή να έχει άλλες προτεραιότητες» όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο αρθρογράφος
Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι «περιβαλλοντολόγοι προειδοποιούν για συχνότερες και με μεγαλύτερη ένταση πυρκαγιές λόγω των παρατεταμένων κυμάτων καύσωνα».
Η DW αναφέρει ότι «από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης» γίνονται προσλήψεις αλλά σε άλλους τομείς.
«Αστυνομικοί και ιερείς φαίνεται να αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης αντί των πυροσβεστών» αναφέρεται στο ρεπορτάζ και δίνονται συγκεκριμένα παραδείγματα:

3.266 ιερείς και μόλις 500 πυροσβέστες

«Αποτελεί για πολλούς αίνιγμα ο διορισμός 3.266 νέων ιερέων με κρατικά έξοδα ενώ την ίδια στιγμή δεν μονιμοποιούνται πυροσβέστες που είναι απολύτως αναγκαίοι».

Όλο και περισσότεροι αστυνομικοί - σε βάρος της πυροσβεστικής;

 
Αντί να προσλαμβάνει περισσότερους πυροσβέστες, απασχολεί περισσότερους αστυνομικούς και ιερείς που πληρώνονται από την κυβέρνηση. 
Οι επενδύσεις στα σώματα ασφαλείας έχουν αυξηθεί δυσανάλογα από την ανάληψη των καθηκόντων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 500 αστυνομικοί για κάθε 100.000 κατοίκους. 
Ο μέσος όρος της ΕΕ είναι λίγο πάνω από 300. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα επικρίνουν τον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, καταλήγει το άρθρο της εφημερίδας.


Screenshot_3_111_4.png



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης