Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι πλησιάζουν τα στρατηγικής σημασίας Bakhmut - Siversk – Ανελέητος βομβαρδισμός Kherson και Kharkiv

Οι Ρώσοι πλησιάζουν τα στρατηγικής σημασίας Bakhmut - Siversk – Ανελέητος βομβαρδισμός Kherson και Kharkiv
Οι ρωσικές δυνάμεις στην Περιφέρεια του Donetsk πιθανότατα επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τα πρόσφατα εδαφικά κέρδη γύρω από το Bakhmut και Siversk

Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το στρατηγικής σημασίας Bakhmut στην περιοχή του Donetsk στην Ανατολική Ουκρανία.
Βασικός στρατηγικός στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι να καταλάβουν εντός των επόμενων 30-40 ημερών όλη την περιοχή του Donetsk και ουσιαστικά θα έχει καταληφθεί πλήρως όλο το Donbass…
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν ανελέητα περιοχές σε στρατηγικά σημεία σε Kherson και Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις στην Περιφέρεια του Donetsk πιθανότατα επιδιώκει να αξιοποιήσει τα πρόσφατα κέρδη νοτιοανατολικά του Bakhmut ώστε να καταλάβει την στρατηγικής σημασίας περιοχή. Οι ρωσικές δυνάμεις θα εστιάσουν τις προσπάθειες κατάληψης του Siversk αλλά και του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να προχωρήσουν προς τα βόρεια στο Bakhmut από θέσεις που κέρδισαν πρόσφατα γύρω από το Novoluhanske και το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής Vuhlehirska ενώ επιδιώκουν προέλαση προς τα νοτιοδυτικά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 από θέσεις που καταλήφθηκαν πρόσφατα στο Berestove.
Επίσης δίνουν έμφαση στην κατάληψη του Siversk αλλά δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία επιβεβαιωμένη προέλαση προς την πόλη. Ως εκ τούτου, η ρωσική διοίκηση είναι πιθανό να επιδιώκει να διατηρήσει την ορμή γύρω από το Bakhmut.

Ο Putin αντικατέστησε τον Συνταγματάρχη Gennady Zhidko ως αναπληρωτή υπουργό Άμυνας και επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις στην Περιφέρεια του Donetsk πιθανότατα επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τα πρόσφατα εδαφικά κέρδη γύρω από το Bakhmut και Siversk

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις βορειοδυτικά του Slovyansk και βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να εντείνουν τις επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από την Avdiivka για να μειώσουν τα ουκρανικά χτυπήματα μέσα και γύρω από την πόλη του Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις θέτουν όρους για νέες επιθετικές επιχειρήσεις προς την πόλη του Kharkiv.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση στον Νότιο Άξονα, αλλά πιθανότατα αντιμετωπίζουν εδαφικές απώλειες στην περιφέρεια Χερσώνα.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να διατηρήσουν τις επίγειες γραμμές επικοινωνίας τους πάνω από τον ποταμό Dnipro που συνδέει την πόλη Kherson με τις πίσω περιοχές στην ανατολική πλευρά της Kherson.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής συνεχίζουν να πιέζουν τους Ουκρανούς αμάχους στις κατεχόμενες περιοχές να χρησιμοποιούν ρωσικά ρούβλια και διαβατήρια και να φοιτούν σε σχολεία που διοικούνται από τη Ρωσία, θέτοντας προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμο κοινωνικό έλεγχο στα κατεχόμενα.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια σειρά περιορισμένων χερσαίων επιθέσεων βορειοδυτικά του Slovyansk στις 28 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν μια ανεπιτυχή προσπάθεια αναγνώρισης στην Brazhkivka, περίπου 25 χλμ. βορειοδυτικά του Slovyansk σε αμφισβητούμενη περιοχή.
Τα ρωσικά στρατεύματα φέρεται επίσης να προσπάθησαν να προχωρήσουν από την περιοχή Dovhenke στη Mazanivka, περίπου 20 χλμ. βορειοδυτικά του Slovyansk, και από την Pasika στη Dolyna, περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Slovyansk. [Στις 27 Ιουλίου, το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι μια ρωσική ομάδα αναγνώρισης επιχειρούσε κοντά στις ουκρανικές θέσεις στην Pasika, υποδηλώνοντας φαινομενικά μια περιορισμένη ουκρανική αντεπίθεση στην περιοχή.
Ωστόσο, αναφορές για μια ρωσική προσπάθεια να προχωρήσει νοτιοδυτικά της Pasika προς την Dolyna επιβεβαιώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν την περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επιπλέον να βομβαρδίζουν οικισμούς βορειοδυτικά του Slovyansk κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kharkiv και Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη χερσαία επίθεση στην περιοχή Siversk και στις ουκρανικές θέσεις γύρω από την πόλη Siversk στις 28 Ιουλίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να προχωρήσουν νοτιοδυτικά προς το Bakhmut κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 και πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις νοτιοανατολικά του Bakhmut στις 28 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα επιχείρησαν αναγνώριση προς την κατεύθυνση Berestove προς Nahirne, που βρίσκεται κατά μήκος του T1302 και περίπου 20 χλμ. βορειοανατολικά του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πολεμούν στα περίχωρα του Soledar (λιγότερο από 10 χλμ. βορειοανατολικά του Bakhmut) και επιχείρησαν να προχωρήσουν γύρω από τη Volodymyrivka και τη Stryapivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιπλέον περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις νοτιοανατολικά του Bakhmut γύρω από τα Vershyna, Vidrodzhennya, Semihirya, Klynove και Myronivskyi και πιθανότατα προσπαθούν να αξιοποιήσουν το έδαφος που κέρδισαν γύρω από το Novoluhanske και το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής Vuhlehirske για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες προώθησης προς τα βόρεια.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να εντείνουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Avdiivka για να μειώσουν τα ουκρανικά πλήγματα στην περιοχή του Donetsk.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Κύριας Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας Oleksii Gromov δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσουν στοιχεία του 2ου Σώματος Στρατού (δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk) και άλλους σχηματισμούς στην περιοχή Avdiivka για να σχηματίσουν επιθετικές ομάδες, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για τον έλεγχο της Avdiivka.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επανέλαβαν τις επιθετικές επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση Avdiivka και Pisky, ακριβώς νοτιοδυτικά της Avdiivka.
Πολλές ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι τα ρωσικά στρατεύματα αυξάνουν την πίεση του πυροβολικού στην Avdiivka προκειμένου να υποστηρίξουν πιο σοβαρές χερσαίες επιθέσεις κατά των ουκρανικών γραμμών άμυνας που περιβάλλουν την πόλη.
Οι ρώσοι ισχυρίζονται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν θέσεις γύρω από την Avdiivka για να στοχεύσουν ρωσικές θέσεις στην πόλη Donetsk.
Αυτή η πρόσφατη ρωσική ώθηση πιθανότατα βασίζεται στην επέκταση του ρωσικού αμυντικού θύλακα γύρω από την Avdiivka και στην απώθηση των ουκρανικών δυνάμεων από οχυρωμένες θέσεις που υπήρχαν από το 2014, προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση των ρωσικών δυνάμεων στο Donetsk.

Πόλη του Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πέτυχαν εδαφικά κέρδη στον Άξονα του Kharkiv στις 28 Ιουλίου, αλλά φαίνεται ότι σχεδιάζουν επιθετικές επιχειρήσεις προς την πόλη του Kharkiv.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Derhachi ανέφερε ότι οι ουκρανικές και οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις μάχες στην Kozacha Lopan, Tsupivka, Dementiivka και Velyki Prokhody, βόρεια της πόλης Kharkiv
Το ρωσικό κανάλι στο Telegram το Rybar ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιτυχείς επιδρομές σε θέσεις της Ουκρανίας κοντά σε Borshchova, Sosnivka και Petrivka, κάτι που θα μπορούσε αργότερα να επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν στην πόλη Kharkiv από την Ruska Lozova προς την Borshchova, περίπου 28 χλμ βορειοανατολικά της πόλης Kharkiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή κοντά στο Rusky Tyshki, περίπου 25 χλμ βόρεια της πόλης kharkiv, και συνέχισαν να βομβαρδίζουν την πόλη.
Οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στο Kharkiv έχουν ως στόχο να κερδίσουν περισσότερο έδαφος στην περιφέρεια πριν από τα δημοψηφίσματα του Σεπτεμβρίου.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση στον Νότιο Άξονα στις 28 Ιουλίου, ειδικά στην περιφέρεια της Kherson.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ρωσική χερσαία επίθεση προς Brukivka – Bikohirka στην Περιφέρεια Kherson, και ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην κατεύθυνση Kryvoriz'kyi στη βόρεια περιφέρεια Kherson επικεντρώνονται στην ανάκτηση χαμένων θέσεων.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Κύριας Επιχειρησιακής Διοίκησης του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου, Ταξίαρχος Oleksii Gromov ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν εφεδρείες από τις κατευθύνσεις Kharkiv και Luhansk προς τις κατευθύνσεις Mykolaiv και Kryvyi Rih.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές και οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν αντεπιθέσεις γύρω από το Novovoznesensk, το Potemkyne και το Vysokopillya, νότια του Kryvyi Rih.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το ουκρανικό προγεφύρωμα πάνω από τον ποταμό Inhulets κοντά στο Lozove, στην περιφέρεια Kherson, επιβεβαιώνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν ένα προγεφύρωμα πάνω από τον ποταμό Inhulets.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τους βομβαρδισμούς σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής.

Ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να χτυπούν τη ρωσική στρατιωτική υποδομή στον Νότιο Άξονα στις 28 Ιουλίου.
Ο Ουκρανός δήμαρχος της Μελιτόπολης ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν το αεροδρόμιο της Μελιτόπολης αφού οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να επισκευάζουν το αεροδρόμιο από τις επιδρομές στις 23-24 Ιουλίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο ως κόμβο για παραδόσεις όπλων και εξοπλισμού.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα έπληξαν ρωσικές στρατιωτικές υποδομές στην Chornobaivka στα βόρεια προάστια της πόλης Kherson.
Πλάνα στην Chornobaivka δείχνει ένα μεγάλο νέφος καπνού να υψώνεται από την πόλη, και ο επικεφαλής της περιφέρειας Kherson της Ουκρανίας, Serhiy Khlan, δημοσίευσε μια εικόνα του νέφους καπνού με μια λεζάντα που υποδηλώνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ένα επιτυχημένο χτύπημα.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να διατηρήσουν τις επίγειες γραμμές επικοινωνίας τους πάνω από τον ποταμό Dnipro που συνδέει την πόλη Kherson με τις πίσω περιοχές στην ανατολική Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις δημιούργησαν μια διέλευση πορθμείων κάτω από τη γέφυρα Antonivskyi για να επιτρέψουν στην επιβατική κίνηση να διασχίσει την περιοχή του Dnipro μετά τις ουκρανικές επιδρομές στις 27 Ιουλίου που κατέστησαν τη γέφυρα άχρηστη.
Οι ρωσικές κατοχικές αρχές επισκεύασαν τη γέφυρα Darivka ανατολικά της πόλης Kherson αρκετά ώστε να ανοίξει ξανά η γέφυρα στην επιβατική κίνηση.

Η Ρωσία συνεχίζει να αξιοποιεί ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες (PMC) για να υποστηρίξει επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Ο Διοικητής της Διοίκησης της Αφρικής των ΗΠΑ (AFRICOM) Στρατηγός Stephen Townsend δήλωσε στις 27 Ιουλίου ότι η ομάδα Wagner PMC έχει μεταφέρει έναν απροσδιόριστο αριθμό δυνάμεων από τη Λιβύη για να πολεμήσει στην Ουκρανία.
Το Κρεμλίνο βασίζεται ολοένα και περισσότερο στην Ομάδα Wagner καθώς η κορυφαία ομάδα κρούσης και η ηγεσία της Ομάδας Wagner πιθανότατα επιδιώκει να διατηρήσει την παρουσία της στην Ουκρανία.
cc1_25.png
cc2_26.png

cc3_25.png
cc4_24.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης