Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Είμαστε έτοιμοι να αρχίσει η εξαγωγή σιτηρών – Περιμένουμε έγκριση από ΟΗΕ, Τουρκία

Zelensky: Είμαστε έτοιμοι να αρχίσει η εξαγωγή σιτηρών – Περιμένουμε έγκριση από ΟΗΕ, Τουρκία
Σχετικά Άρθρα


Ο στρατός μας εγγυάται την κατάσταση ασφαλείας είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Την θέση πως όλα είναι έτοιμα για να αρχίσει η εξαγωγή των πρώτων φορτίων με ουκρανικό σιτάρι από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας διατύπωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
«Από τη δική μας πλευρά, όλα είναι έτοιμα.
Στείλαμε το σήμα στους εταίρους μας, στα Ηνωμένα Έθνη και στην Τουρκία.
Ο στρατός μας εγγυάται την ασφάλεια.
Ο υπουργός Υποδομών είναι σε άμεση επικοινωνία με την τουρκική πλευρά και τα Ηνωμένα Έθνη.
Περιμένουμε την έγκριση τους για να αρχίσουμε» ανέφερε ο Zelensky, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί το λιμάνι του Chornomorsk, στη Μαύρη Θάλασσα.

Έτοιμα 17 πλοία

Από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών Oleksandr Kubrakov υποστήριξε ότι 17 πλοία, τα οποία είναι αποκλεισμένα εδώ και πέντε μήνες στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας έχουν φορτώσει με σιτάρι και είναι έτοιμα να αναχωρήσουν.
Υποστήριξε μάλιστα ότι ένα ακόμα φορτώνεται, ενώ εκτίμησε ότι ενδεχομένως ακόμα και εντός της ημέρας να αναχωρήσουν τα φορτία.
«Ελπίζουμε να λάβουμε εντός της ημέρας την έγκριση από τα Ηνωμένα Έθνη που να επιβεβαιώνουν τους διαδρόμους που θα ακολουθήσουν τα πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.
Αφού λάβουμε την έγκριση, είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε.
Ελπίζουμε ότι εντός της ημέρας θα φύγει το πρώτο πλοίο από τα λιμάνια μας» είπε ο Kubrakov, ο οποίος βρέθηκε στην Οδησσό.
Σημειώνεται πως βάσει της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί για το σιτάρι, τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία έχουν εγγυηθεί την ασφαλή μεταφορά των πλοίων που θα μεταφέρουν το ουκρανικό σιτάρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης