Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολλαπλά χτυπήματα των Ρώσων στην Αν. Ουκρανία αλλά και στην Kherson – Προέλαση προς Siversk, Bakhmut, Slovyansk

Πολλαπλά χτυπήματα των Ρώσων στην Αν. Ουκρανία αλλά και στην Kherson – Προέλαση προς Siversk, Bakhmut, Slovyansk
Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση στην περιφέρεια Kherson και συνέχισαν να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις κατά μήκος των κατεχόμενων γραμμών
Σχετικά Άρθρα

(upd 3) Σε πολλαπλά χτυπήματα με πυροβολικό και πυραύλους προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις σε όλα τα μέτωπα της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας ενώ πραγματοποίησαν και προελάσεις προς Siversk, Bakhmut, Slovyansk καίριας στρατηγικής σημασίας περιοχές στο Donetsk.
Επίσης χτύπησαν την πόλη του Kharkiv χωρίς σημαντική αλλαγή στον έλεγχο του εδάφους.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση στην περιφέρεια Kherson και συνέχισαν να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις κατά μήκος των κατεχόμενων γραμμών.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια περιορισμένη αναγνωριστική επιχείρηση βορειοδυτικά της γραμμής Izyum-Slovyansk και κατά τα άλλα συνέχισαν να βομβαρδίζουν οικισμούς στα βορειοδυτικά του Slovyansk στις 29 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα ανακάλυψαν και εξουδετέρωσαν μια ρωσική ομάδα αναγνώρισης στην Shchurivka, 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Izyum.
Το Shchurivka βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Siverskyi, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις είτε προσπάθησαν να περάσουν είτε πέρασαν επιτυχώς σε εδάφη που κατείχε η Ουκρανία σε αυτήν την περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει μια αναγνωριστική επιχείρηση στην περιοχή Chepil, ακριβώς νοτιοδυτικά της Shchurivka, στις 27 Ιουλίου.
Συνολικά, αυτά τα δύο σημεία δεδομένων μπορεί να υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις θέτουν όρους για να προχωρήσουν περαιτέρω στην Περιφέρεια του Kharkiv βορειοδυτικά της τρέχουσας γραμμής Izyum – Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης να βομβαρδίζουν οικισμούς κοντά στα σύνορα της Περιφέρειας Kharkiv με Donetsk και χτύπησαν τη Dolyna, Bohorodychne, Kurulka, Virnopillya, και την Mazanivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν επιπρόσθετα το Slovyansk και πραγματοποίησαν επίθεση με ρουκέτα στο Kramatorsk τη νύχτα της 28ης προς την 29η Ιουλίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση ανατολικά του Siversk στις 29 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εμπόδισαν μια ρωσική ομάδα αναγνώρισης να προχωρήσει κοντά στο Verkhnokamyanske, 5 χιλιόμετρα ανατολικά του Siversk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης να πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στο Siversk και στα περίχωρά του.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στα βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά του Bakhmut στις 29 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις στη Vershyna (10 χλμ νοτιοανατολικά του Bakhmut) και στη Semyhirya (15 χλμ νοτιοανατολικά του Bakhmut) και συνέχισαν τις προσπάθειες να προχωρήσουν από την περιοχή Novoluhanske.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν επιπλέον να προχωρήσουν γύρω από το Soledar, περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Bakhmut.
Ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές απευθείας στο Bakhmut και τους γύρω οικισμούς του.

Οι ρωσικές δυνάμεις κλιμάκωσαν τις χερσαίες επιθέσεις στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης του Donetsk στις 29 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις κοντά στην Avdiivka, την Kamyanka, την Krasnohorivka, τη Vodyane και την Pisky, βόρεια και βορειοδυτικά της πόλης του Donetsk.
Η πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της DNR στην περιοχή Avdiivka έχουν πραγματοποιήσει απροσδιόριστη αλλά σημαντική προέλαση βόρεια και ανατολικά του οικισμού.
Οι ρωσικές δυνάμεις άσκησαν μεγάλη πίεση με υποστήριξη του πυροβολικού κατά μήκος της γραμμής επαφής της πόλης Avdiivka-Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να επανεμφανιστούν σε επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από την Avdiivka για να επεκτείνουν τον αμυντικό θύλακα γύρω από τον βορειοδυτικό τομέα της πόλης του Donetsk.

Πόλη του Kharkiv

Οι μάχες συνεχίστηκαν βόρεια της πόλης του Kharkiv χωρίς σημαντικές ανατροπές στον έλεγχο του εδάφους στις 29 Ιουλίου.
Το γεωγραφικό υλικό δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν κέρδη ανατολικά του αυτοκινητόδρομου E40 νοτιοδυτικά της Borshchova.
Ο Επικεφαλής της Περιφέρειας του Kharkiv, Oleg Synegubov, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη του Kharkiv με πυραύλους S-300 και στόχευσαν την υποδομή παραγωγής τροφίμων στο Bohodukhiv, στην περιοχή Kharkiv, 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Kharkiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν οικισμούς στα βόρεια, βορειοανατολικά και ανατολικά της πόλης του Kharkiv

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση στην Περιφέρεια της Kherson στις 29 Ιουλίου και συνέχισαν να διεξάγουν εχθροπραξίες κατά μήκος της γραμμής επαφής.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν μια απόπειρα ρωσικής προέλασης στην κατεύθυνση Bilohirka εξαπολύοντας δύο χτυπήματα σε ρωσικές θέσεις στην περιοχή Bruskinsky στη δυτική περιφέρεια της Kherson.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση ανέφερε επίσης ότι δύο ρωσικά ελικόπτερα Ka-52 επιτέθηκαν στο Bila Krynytsya (κοντά στο Bilohirka).
Επίσης οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν απόπειρες ρωσικών χτυπημάτων Ka-52 στην Andriivka στην ίδια περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν μη στρατιωτικές υποδομές στην πόλη Mykolaiv και τη Nikopol, στην περιφέρεια Dnipropetrovsk, στις 28-29 Ιουλίου.
Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν 12 πυραύλους S-300 για να χτυπήσουν την πόλη Mykolaiv από την κατεύθυνση Hola Prystan (ακριβώς νοτιοδυτικά της πόλης Kherson).
Ο Επικεφαλής της Περιφέρειας Dnipropetrovsk Valentyn Reznichenko ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 40 ρουκέτες Grad σε μη στρατιωτικές υποδομές στη Νικόπολη.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τους βομβαρδισμούς κατά μήκος του Νότιου Άξονα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να χτυπούν τη ρωσική στρατιωτική υποδομή στον Νότιο Άξονα στις 29 Ιουλίου.
Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν μια ρωσική αποθήκη πυρομαχικών στη Brylivka, περίπου 64 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Kherson.

Σε ανακοίνωσή τoυς ανέφεραν ότι περισσότεροι από 100 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά άρματα μάχης καταστράφηκαν σε μάχες την Παρασκευή (29/7) στην περιοχή Kherson, την πρώτη μεγάλη πόλη που κατέλαβαν
Η Ουκρανία χρησιμοποίησε συστήματα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που προμήθευσε η Δύση για να καταστρέψει τρεις γέφυρες στο Dnipro τις τελευταίες εβδομάδες, αποκόπτοντας την πόλη Kherson, αναφέρει το Reuters.
Σύμφωνα με την αξιολόγηση Βρετανών αξιωματούχων η 49η Στρατιά της Ρωσίας που σταθμεύει στη δυτική όχθη του ποταμού έχει παραμείνει εξαιρετικά ευάλωτη.

Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή Khersonskiy.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στην Περιφέρεια Kherson από την Περιφέρεια Zaporizhia στις 29 Ιουλίου, πιθανότατα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις ουκρανικές αντεπιθέσεις.
xx1_16.png

xx2_17.png

xx3_18.png

xx4_15.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης