Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σρι Λάνκα: Δεν αναμένεται πριν τον Σεπτέμβριο ότι η συμφωνία με το ΔΝΤ δηλώνει ο πρόεδρος Wickremesinghe

Σρι Λάνκα: Δεν αναμένεται πριν τον Σεπτέμβριο ότι η συμφωνία με το ΔΝΤ  δηλώνει ο πρόεδρος Wickremesinghe
Ο Ranil Wickremesinghe,  δήλωσε ότι αν και όταν ήταν πρωθυπουργός σκόπευε να κλειστεί συμφωνία με το ΔΝΤ στις αρχές του Αυγούστου, πλέον η σύναψή της αναβάλλεται για έναν μήνα

Δεν αναμένεται πριν από τον Σεπτέμβριο να συναφθεί η πιθανή δανειακή σύμβαση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γνωστοποίησε ο νέος πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Ranil Wickremesinghe.
Ο Ranil Wickremesinghe, στην πρώτη του ομιλία αφότου εξελέγη στην προεδρία από το κοινοβούλιο το Σάββατο 30/7 , δήλωσε ότι αν και όταν ήταν πρωθυπουργός σκόπευε να κλειστεί συμφωνία με το ΔΝΤ στις αρχές του Αυγούστου, πλέον η σύναψή της αναβάλλεται για έναν μήνα.
Το υπουργείο Οικονομικών της Σρι Λάνκα στις 29/7 ανακοίνωσε ότι ξανάρχισαν συνομιλίες με το ΔΝΤ μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησής και τις χαρακτήρισε επιτυχείς.
Σημειώνεται ότι ο Ranil Wickremesinghe ανέλαβε την εξουσία, αφού ο πρώην πρόεδρος Gotabai Rajapaksa επί των ημερών του οποίου είχαν αρχίσει οι συνομιλίες με τον διεθνή χρηματοπιστωτικό θεσμό της Ουάσινγκτον τον Απρίλιο, αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα και υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμα τη 13η Ιουλίου εν μέσω γενικευμένου ξεσηκωμού των πολιτών.
Η Σρι Λάνκα βιώνει την πιο σοβαρή πολιτικοοικονομική κρίση από την ανεξαρτησία της το 1948, καθώς δεν διαθέτει παρά ελάχιστα δολάρια για εισαγωγές καυσίμων, κήρυξε για πρώτη φορά στην ιστορία του στάση πληρωμών στο εξωτερικό του χρέος ύψους 51 δισ. δολαρίων, ο πληθωρισμός έφθασε το 54,6% τον περασμένο μήνα, ενώ έκλεισαν σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις έκλεισαν για να εξοικονομούνται καύσιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης