Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moderna και Pfizer ξεκινούν δοκιμές εμβολίων για τα στελέχη BA.4 και BA.5 του Covid

Moderna και  Pfizer  ξεκινούν δοκιμές  εμβολίων για τα στελέχη BA.4 και BA.5 του Covid
Σχετικά Άρθρα

Oι φαρμακοβιομηχανίες Moderna και η Pfizer δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει κλινικές δοκιμές για τα νέα εμβόλια COVID-19 που αναμένεται να στοχεύουν στα στελέχη BA.4 και BA.5 του ιού
Εδώ και καιρό άλλωστε είναι γνωστό πως τα εμβόλια θα πρέπει να εξελιχθούν και να αλλάξουν ώστε να αντιμετωπίζουν τις νέες μεταλλάξεις του ιού.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τον Ιούνιο συνέστησε η επόμενη γενιά ενισχυτικών δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 να χρησιμοποιεί μια προσέγγιση που στοχεύει εξίσου την αρχική έκδοση του SARS-CoV-2 και τα στελέχη BA.4/5 του ιού.
Η Pfizer σχεδιάζει να ξεκινήσει μαζί φυσικά με την BioNTech την κλινική δοκιμή για το εμβόλιο που στοχεύει στη μετάλλαξη BA.4/5 «στο εγγύς μέλλον», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο MarketWatch την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022.

Η φάση Β

Η υποβολή των αιτήσεων στον FDA για αυτές τις λήψεις θα είναι ελαφρώς διαφορετική προκειμένου να επιταχυνθεί η διαθεσιμότητά τους, σύμφωνα με τον δρα Mikael Dolsten,, επικεφαλής επιστημονικό υπεύθυνο της Pfizer
Η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα την έναρξη μιας δοκιμής Φάσης 2 που μελετά εμβόλια κατά του COVID-19 κατά των παραλλαγών BA.1 και BA.2.
Η Moderna διαθέτει επίσης ένα ενισχυτικό «δισθενές» εμβόλιο που στοχεύει το στέλεχος BA.1 και σχεδιάζει να ξεκινήσει σύντομα μια κλινική δοκιμή για έναν ενισχυτή κατά του BA.4/5.
Τα «δισθενή» εμβόλια δρουν σε δύο επίπεδα: θα επιτρέπουν τη διατήρηση των αποδεδειγμένων προτερημάτων των αρχικών εμβολίων, αλλά ταυτόχρονα και τη διεύρυνση του εύρους προστασίας από τη μόλυνση.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-07-31_163948.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης